Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » Arkiver fram till 2014-april-8 » Brösarpsmässan-2014  

Författare Meddelande
Antikundrande.
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 19 mars 2014 - 18.08:   

Tyvärr kan man konstatera att inom antikvitetsvärlden är det lågkonjuktur.Trenden är att handla via nätet så frågan är ju om mässor är på utdöende eller??
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 3237
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 19 mars 2014 - 22.51:   

Som mångårig klubbauktionsbesökare, där man kan vända och vrida på föremål handgripligen och inte minst prata med gamla bekanta, och nya med för den delen, beklagar jag den sig alltmer utbredande nätauktionstrenden.
Visst har jag fått åtkomst till en oändlig massa objekt, men måste istället lita till den urusla beskrivning objekten fått. Att ringa upp och få en konditionsrapport på ett objekt där personen ifråga inte vet vad man talar om och tycker att allt ser OK ut, manar inte till köp.
Visst kan det finnas visning av objekten i lokal, men avståndet till visningen begränsar ändå tillgängligheten.
Nu talade jag om nätauktioner, men mässor ser man fram emot av en annan orsak. Man kan undersöka ett intressant objekt och sätta press på försäljaren genom att ställa rätt frågor. Och man slipper den skyhöga fraktkostnaden!
Jag tror att mässor kommer att finnas kvar, klubbauktioner, utom de årliga kvalitetsauktionerna, är jag mera tveksam till om de överlever.
Peter_h
Medlem
Användarnamn: Peter_h

Meddelande nummer: 411
Registrerat: 3-2013
Skickat torsdag den 20 mars 2014 - 16.08:   

Där jag bor finns inga vanliga klubbauktioner kvar utan bara kvalitetsauktioner. Knutsson och hans killar måste ha gått igenom varenda slotts- och herrgårdsvind i halva Sverige. Och priserna blir ju därefter. Ingenting som vi vanliga dödliga har råd att bjuda på.Nä,tacka vet jag loppis och second hand-butiker.