Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Silver, guld, tenn & ädelstenar » ETT BESKED ALLA VÄNTAT PÅ!  

Författare Meddelande
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 4023
Registrerat: 9-2009
Skickat fredag den 19 juni 2015 - 17.55:   

Som alla vid det här laget vet, kommer Antikprat i dag att stängas så att nya inlägg inte längre kan göras, men man kommer under en tid framöver att kunna läsa de inlägg som redan skrivits.
Man kommer att kunna söka inlägg i databanken tillbaka till 2009 genom att utnyttja "Nyckelordssökningen". Den möjligheten kommer att finnas åtminstone till slutet av året 2015.

Ett nytt Antikprat kommer inte att uppstå, men två av Antikprats ämnen kommer ändå att fortleva under andra former i ett annat fora. Dessa är "Klockor & ur" samt "Silver, guld, tenn & ädelstenar".

Jag kan nu officiellt meddela att "Silver, guld, tenn & ädelstenar", under den rubriken, kommer att återfinnas i ett fora som har funnits i fem år och administreras av De Gamla Urens Vänner.
Vissa anpassningar har fått göras, och kommer att göras, det kan ta någon vecka att få allt på plats.
Redan nu kan Klock- och Silvervänner börja göra sig hemmastadda i vårt nya hem.

Klockor & ur har i delar mycket gemensamt genom att de ofta består av just ädelmetallerna silver och guld. Ett speciellt yrke var boettmakarna, guld- och silversmeder som mestadels sysslade med tillverkning till urmakarna. Ett nytt spännande forskningsområde.

Något krav på medlemskap finns inte och det krävs endast att man anger ett användarnamn samt en mejladress för att ta del av forumet och surfa runt bland de olika inläggen och delta med egna frågor och svar. Antikprats superba funktion, där helt oregistrerade gäster kan delta, kommer i nuläget inte att finnas i det nya forumet.

Självklart önskar vi seriösa diskussioner och en sansad ton. Sedan starten för 15 år sedan har det förts seriösa och intressanta diskussioner om silver, guld & ädelstenar på Antikprat.
De Gamla Urens Vänner tycker att detta ämnesområde har en hel del gemensamt med klockor och kommer därför att komplettera forumet med detta nya ämnesområde.
Jag, LES, kommer att hjälpa till som admin när det gäller silverdelen.

Forumet är inte perfekt, men det bör beaktas att det bedrivs på ideell basis. Reklamen som förekommer styr vi f.n. inte över.
Det finns några fina fördelar med forumet som vi gärna lyfter fram.
Det är enkelt att lägga in bilder, dessutom kan de förstoras/zoomas direkt på forumet. Sökfunktionen är också ett utmärkt hjälpmedel, och det går att redigera inläggen sedan de skickats.

Vi hälsar alla klock- och silverintresserade välkomna att ta del av forumet och hoppas på en ökande aktivitet till glädje för alla intresserade.

Länk till forumet: http://dguv.forum24.se/dguv.html

Vid problem att nyttja länken; Se www.dguv.se och rubriken för FORUM.


Vi önskar alla på Antikprat en Glad Midsommar och vill samtidigt passa på att
tacka admin Christina och Tomas på Antikprat för sitt långvariga och storartade arbete.

OBS! Eventuella kommentarer får läggas under det tidigare inlägget "Planerad fortsättning av Silver, guld....." därför att detta meddelande skall ligga överst under sin rubrik. Kommentarer kommer att tagas bort!