Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Textilier & mattor » Arkiver fram till 2009-september-6 » Matta från Tibet  

Författare Meddelande
Lilia
Skickat måndag den 30 mars 2009 - 1.39:   

Jag undrar om en matta från Tibet har något värde?. har just nu inte möjlighet att fota den, men motivet:2 stora drakar. Storleken 2 gånger 1,5 meter.
gunillaS
Skickat måndag den 30 mars 2009 - 2.27:   

Försök fixa en bild! Det beror mycket på hur gammal mattan är och om det verkligen är en matta tillverkad i Tibet - eller av tibetaner i norra Indien.

"Riktiga" och äldre tibetmattor kan vara värdefulla just för att mycket förstörts sista hälften av 1900-talet.

Jag har själv en östtibetansk matta i ungefär samma storlek som din - men min inköptes i Hongkong på 50-talet så jag kan härleda den till ungefär 30-talet.

Äldre tibetmattor är ofta inte färgbeständiga men motiven rasande eleganta trots att tätheten inte är så stor. Drakar är alltid tilltalande! Den här typen av mattor gör sig oftast bäst på väggen med liggande motiv. Nyare mattor är oftast skräniga i färgen - men så var de gamla tidigare också innan färgerna bleknade.

Det skulle vara jättekul att se en bild!
Lilia
Skickat måndag den 30 mars 2009 - 2.45:   

Ja,jag skall försöka framöver. Har just flyttat nämligen. Jag hade också min på väggen, men på andra ledden på grund av mönstret. Väldigt många olika färger, ganska milda färger. Gåva utav en kvinna från Tibet, har även en liten 50 ggr 40 i mörka färger. Båda är inte det minsta slitna eller blekta. Jag återkommer med bilder, men TACK så länge i alla fall!