Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Böcker & tidskrifter » Arkiver fram till 2009-december-30 » Bokbörsen någon? » Arkivera tills 2008-december-31  

Författare Meddelande
Silke
Skickat onsdag den 31 december 2008 - 14.09:   

Det är lättare att söka på www.bibliotek.se. Det är samma katalog.
AB
Skickat onsdag den 31 december 2008 - 14.35:   

Sven Wernström, född 3 april 1925 på Söder i Stockholm, är en svensk författare.

Han har ofta ett politiskt budskap i sina böcker. Med "Mexikanen" och fortsättningen "Befriaren" började han skriva mer tydligt politiska ungdomsböcker. Dessförinnan skrev han massmarknadsböcker, både pojkböcker och flickböcker, en del i samarbete med Stig Malmberg. Han skrev också djurböcker i Wahlströms djurböcker för ungdom.

1989-1991 satt Wernström på stol nr 3 i Svenska barnboksakademien. Han är även medlem i Cittronilerna.

Bibliografi, i urval [redigera]
Under namnet Siv Malmström och tills. med Stig Malmberg:

1956 - Anita
1957 - Flicka försvunnen
1958 - Anita filmar
1961 - Anita, TV-värdinna
Under namnet Sonja Berg och tills. med Stig Malmberg:

1957 - Ulla blir reporter
1958 - Ulla gör sensation
1958 - Ulla griper in
1960 - Ulla och juvelkuppen
1962 - Ulla följer ett spår
Under namnet Stig Ahl och tills. med Stig Malmberg:

1959 - Vi fixar allt
1960 - Vi fixar "hajarna"
1961 - Vi fixar kassaskåpsgåtan
1962 - Vi fixar allt tar semester
1964 - Vi fixar TV-hunden
Under eget namn:

1945 - Falkar på jakt
1947 - Flyget lockar
1947 - Flygkamraterna
1948 - Flygkamraterna gör en insats
1949 - Flygkamraterna korsar rymden
1950 - Flickan och filmen
1952 - Teaterflickan
1953 - Flicka i rampljus
1954 - Blixtgänget (ill: Hegland)
1954 - Flickan från landet
1956 - Mazir, den vita kamelen
1956 - Rymdgänget (ill. av Arne Öhdén)
1956 - Flygkamraterna och hoppikoptern
1957 - Rymdgänget och mannen i trädet (ill.: Olle Montelius)
1957 - Flygkamraterna flyger farligt
1957 - Njaga, strutsen
1958 - Kär i Elvis
1958 - Stein, den obesegrade: berättelse från den yngre stenåldern
1958 - Tarpa, vildhästen
1959 - Fall för madonnan
1961 - Sombra, jaguaren
1961 - Tjuvgömman
1962 - Tifón - stormens son
1962 - Vägen till Costa Rica
1963 - Vuxentro och tonårsmoral
1964 - Rebellerna
1965 - Befriaren
1963 - Mexikanen
1967 - Resa till okänd planet
1968 - Upproret
1970 - Skatten i de fattigas by
1971 - Kamrat Jesus
1971 - Mannen på tåget
1973 - Trälarna
1974 - Trälarnas söner
1974 - Trälarnas döttrar
1975 - Trälarnas kamp
1976 - Trälarnas uppror
1977 - Trälarnas vapen
1978 - Trälarnas fruktan
1981 - Trälarnas framtid
1985 - Den underbara resan: Första delen
1986 - Den underbara resan: Andra delen
1987 - Den underbara resan: Tredje delen
1988 - Generalen kommer
1988 - Tuffingarna
1989 - Sagan om Palinka och Palusjka (illustrationer av Ewa Östergren)
1989 - Mordet: en rövarhistoria
1990 - Ös böcker över barnen: artiklar och debattinlägg 1987-1990
1990 - Fredagen den 13:e, bilder: Ola Ambjörnsson
1995 - Extra lätta stålar: Sopans första fall: deckare
1997 - Stålar på drift: Sopans andra fall: deckare
1998 - Bränna barn
1998 - Låtsas leva: romanett med självbiografiska inslag (Veckans bok)
2000 - Dags att dö: en framtidsberättelse (Veckans bok)
2001 - Om konsten att skära en limpa och förråda sitt land
2001 - Den galna planeten
2005 - Kalle Finkel och makten: en politisk skröna

Källa : Wikipedia