Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Böcker & tidskrifter » Arkiver fram till 2009-december-30 » Gallra böcker » Arkivera tills 2009-februari-10  

Författare Meddelande
PDP11
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 23.01:   

I mitt fall finns böckerna i Stockholm.
Datasaab
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 1.34:   

Med tanke på att de flesta boksäljare på Tradera uppenbarligen inte vet vad de säljer och har beskrivning endast bestående av en bild eller titel, kan jag inte se att världen går under om du gör likadant.
Sälj i klumpar om 10 st annars.
Bokbränning är en svår synd.
Noppe
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 3.44:   

En antikvariatsägare i Stockholm kan säkert förbarma sig och komma och titta gratis. Ring och kolla.
JB
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 6.03:   

En första tanke vid bedömning av böcker är, Vem har varit ägare. Detta säger ganska mycket om vilka böcker det finns i bokhyllan. Hade personer kunskap/intresse av något speciellt?
Inom skönlitteraturen är det verkligen som att hitta en nål i en höstack. Men visst kolla om någon av böckerna är förstautgåvor av stora svenska författare.
Facklitteratur. Allmän facklitteratur inom biologiska ämnen brukar vara av ringa värde. Lite bättre på samlarområden, såsom glas, porslin osv. Smala ämnen kan ibland vara omöjliga att sälja, även till låga priser, även om antikvariat har höga priset på dessa böcker.

Mitt råd. Ta en titta, kolla igenom ett mindre antal av fackböckerna inom det största området och kolla priser på bokborsen.se alt antikvariat.net. Räkna med att få oftast ca 1/4-1/3 av det priset vid snabb försäljning.


Lycka till
bwh
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 8.20:   

Känner igen problemet, men!
För vissa av böckerna, skinnbanden, finns ju ett bottenvärde - vad "Skinnbanditerna" betalar som hylldekorationer - och det brukar röra sig om en guldpeng till, i bästa fall, en Selma per st.:)
Trötter
Skickat tisdag den 10 februari 2009 - 15.37:   

vad trevligt med ännu ett spydigt inlägg av AP´s ständiga trivselhöjare.... Britta kan inte du bara hålla dig härifrån? Det skulle bli så mycket trevligare här då.
Den "lilla" informationen du ibland sitter inne på överskuggas av dina spydigheter. Tråkigt!
Hjälper gärna till
Skickat tisdag den 10 februari 2009 - 16.15:   

PDP11, om du gör dig kontaktbar med ett telefonnummer eller mailadress kan jag komma och kolla på böckerna. Vill du inte lägga ut detta på nätet går det alltid att skapa en provisorisk mailadress.
Britta
Skickat tisdag den 10 februari 2009 - 16.59:   

Hur jag söker hittar jag inget som kan kallas spydighet i mitt inlägg. Trötter är ute för att skada och sånt är trist bland seriösa debattörer.
Tråden handlar om böcker, inte om personer.