Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Barbieuttryck  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-februari-25Maggan25-2-09  21:23 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Old Kentuck
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 9.41:   

26 Spetember 2006 såldes en barbie in Midnight Red från 1965 för £9000 ca 126000 på Christies i London. Källa wikipeda http://en.wikipedia.org/wiki/Barbie

Plast överhuvudtaget är väldigt känsligt för torrhet, fukthet, ljus, kemikalier osv även om dockans hår skulle bli omstylat och fint i det varma badet så försämras plasten i håret och antagligen försämras huvudet av ångan. För att spä på det ytterligare så förstörs plastmolekylerna ändå med tiden.
Hoola Bandoola
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 11.52:   

För att inte tala om alla dessa "underbara" greasy face. Vad tror ni det handlar om ni som går på reklamen om deras "beauty look"? Dockan svettas materia!!! Det är vad det handlar om. Med andra ord, OLJAN håller på att lämna det stackars lilla Barbiefacet. Eftersom Barbie har vissa svårigheter att bygga upp sin kropp (botox funkar inte) så kan ni ju tänka hur ett greasy face ser ut en bit in i framtiden. Bara ca. Jag för min del skulle aldrig i livet köpa en femma med greasy face. Det finns femmor som inte svettas men de kostar lite mer.
B-frågan
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 16.20:   

På vilka rön bygger du denna teori? Har aldrig hört talas om den tidigare. "Att oljan lämnar ansiktet". En "bit in i framtiden"..herregud, vi pratar ju om en docka som nästan är 50 år redan. Vore intressant med en förklaring.
Hoola Bandoola
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 16.29:   

Råd och Rön samt Dagens Industri
Lil
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 20.05:   

Jo det är faktiskt sant, det där med oljan. Det är ett faktum som gäller både gummi och vissa syntet och plastartiklar. Det vet jag med erfarenhet från industriprodukter.

1). I vissa fall kan blandningar av olika kemiska ämnen med bl.a. oljor, efter en tid släppa ifrån sig t.ex överskott av olja på grund av att andra ämnen i blandingen torkat ihop så att det inte fungerar som man trott från början. Då läcker fettet ut.

2). Det kan också vara tvärtom, så att vissa ingridienser med en viss typ av olja torkar ut totalt så att ämnet spricker tidigare än väntat. Det är fakta och inget konstigt.
Det finns dockor, leksaker och industriprodukter som nästan torkar och faller samman i smulor efter viss ålder.

De dockor som har oljiga ansikten tillhör första inlägget hör. :(

Detta gäller också andra produkter som t.ex. gummipackningar, drivremmar och plastdelar för maskinbruk m.m.

Ha det bra :)
Lil
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 20.13:   

Tillägg från förra inlägget.

Dockorna med oljiga ansikten har ju "inte börjat läcka nu"! Det har pågått under en lång tid.!

Ha det bra igen
Hoola Bandoola
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 21.33:   

Tack för det Lil. Nej, precis som du säger är det ingen nyhet men med all trolighet (ingen vet exakt när det uppstod) så tog det ändå ett tag innan "läckaget" uppstod eller rättare sagt så handlar det om de olika substansernas inbördes reagens.
Gunvor
Skickat tisdag den 3 mars 2009 - 13.51:   

Tack Hoola Bandoola och Lil för inläggen om "greasy face". Inte nog med att oljan utsöndras ur vinylen, vinylen krymper också så småningom, och hårdnar. Processen tar olika lång tid under olika klimatiska förhållanden. Att vissa vinyler blir smetigare kan också ha sin orsak i ett tillverkningsfel, d.v.s. fel i proportionerna av vinylblandningen.