Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Racerbilar av plåt  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Birger
Skickat tisdag den 6 januari 2009 - 22.06:   

Strutsen,

Din röda bil är en ; Open Wheel Racer Champion Midget. Tillverkad tidigt 50-tal av Yonezawa Toy Japan. Ovanlig, ett förväntat pris på en internationell leksaksauktion bör ligga på 750$US

Din silvergrå bil är en Mercedes Benz W-196 Open wheel Racer, tillverkad av Josef Neuheier Furth (JNF) W. Germany på 50-talet, ett förväntat pris på en internationell leksaksauktion bör ligga på 550$US, minus 75$US för att gubben fattas...

Den MB Racer´n som såldes på Tradera idag, var 10cm längre än din, och slutade på 790:-SEK, mycket billigt, rena fyndet, en sådan bil skall nog kosta med en ny grill ca 700$US.
Strutsen
Skickat tisdag den 6 januari 2009 - 22.36:   

Tack för att du tog dig tid att titta på mina två bilar. Jag trodde aldrig att någon kunde pinna ner så specifikt vem som tillverkat dem, då båda är omärkta vad jag kan se.

Jag tittade på bilen som gick på Tradera idag och den skiljer sig från min på mer än ett ställe. Min ratt är tre-ekrad medan T. var fyrekrad, min har en fastnitad instrumentbräda som saknas på T., jag kunde inte heller se rattväxelspaken på T.-exemplaret. Hjulen skiljer också, min har fälgar med hål rakt igenom, medan T. ser helpressade ut med antydan till ekrar. T-bilen saknar också Mercedesgrillen med stjärnan (hur hittar man en ersättning för den??) Och så naturligtvis storleken… Två versioner av samma bil

Även om jag också tyckte att Tradera-bilen gick billigt undrar jag ändå över priserna du anger . Jag tycker de verkar vara hiskeligt höga, bilarna ju inte så gamla ändå (något yngre än jag).

Båda fungerar som tidigare sagt, Midgetracern bäst. Men – mina bilar stannar i hyllan, de är ju väldigt dekorativa och samtidigt ett glatt barndomsminne.
li
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 13.42:   

Bra pensionsförsäkring!
Britta
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 13.55:   

Huvudet på pricken li, du kan verkligen uttrycka dig.
Strutsen
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 15.36:   

Birger!

Du har kanske rätt ändå,jag tyckte priset för Midgetracern lät osannolikt högt, men det finns en nytillverkad replika av samma fabrikat ute på eBay:
Item number: 400022613822. Personen som säljer den skriver i sin auktion "This is the miget racer Yonezawa produced as an aniversary in 1999. The originals were produced in the 1950's." ... "The original would cost you well over one thousand dollars."

Li och Britta: Om jag bara måste lita till mina gamla grejor inför pensioneringen (låångt kvar..) får jag ställa in mig på en enklare livsföring.
li
Skickat onsdag den 7 januari 2009 - 17.30:   

Banken åt upp den privata pensionsförsäkring jag trodde att jag hade.
Birger
Skickat torsdag den 8 januari 2009 - 13.31:   

Det är ingen som helst tvekan om att PLÅTBILAR från 50-talet och bakåt är en bra pensionsförsäkring.