Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Ginger  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-januari-19Gingerale19-1-09  11:23 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Yvve
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 11.51:   

Det kan jag hålla med om, men jag brukar titta i böcker och på bilder av Ginger och då ser man ju om kläderna stämmer överens, iofs peruken är ju lite svårare att veta något om för dockan kan ju ha fått en ny peruk eftersom dessa också gick att köpa till henne, annars brukar jag skriva att jag är osäker om det är original men man ser ju på strukturen och skicket om peruken är äldre och då brukar jag ange det. Lite kul med diskussioner, det finns ju alltid saker som man kanske missar eller får tips om
Suddagumman
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 18.25:   

Att jämföra med bilder i böcker är naturligtvis bra. Tyvärr så är det fullständigt hopplöst att avgöra om något är förändrat på dockan el plagget bara genom bilder. Min erfarenhet är att man får vara ytterst ytterst vaksam när man handlar från Ebay. Där finns personer som inte gör annat än fuskar med kläder och dockor. Det märkliga är att de ändå har bra feedback. Jag har gått på en del nitar när jag började köpa på Ebay. Numera håller jag mig till de säljare jag känner till. Jag skulle nog vilja påstå att det absolut bästa är när man har turen att få köpa av privatpersoner här i Sverige som hittat sina gamla dockor på "vinden". Därmed inte sagt att man kan göra inköp annorstädes också.
Hilsen fra Danmark
Skickat söndag den 25 januari 2009 - 11.56:   

Nu så jeg denne tråd om Ginger, som jeg samler på. Og de fleste af mine dukker køber jeg selvfølgelig på ebay, der er udvalget jo nu engang størst.
Og det er da rigtigt, at man skal se sig godt for, men alligevel nu og da får noget, som ikke er helt ægte eller rigtigt. Jeg synes dog ikke, problemet er så stort med Ginger, for hun har ikke været oppe i pris så længe endnu. Og bortset fra paryk og arme er hun meget svær at manipulere pga gåmekanismen.
Men netop med Ginger er det også svært at tale om ægthed. Cosmopolitan solgte dukker til andre firmaer til videresalg - eller solgte blot formene og lod de andre støbe selv. Er de dukker, der kom ud af det, ægte eller ej? Der kan være kvalitetsforskel på materialet, ikke mindst på parykkerne, men de første Ginger-dukker havde faktisk også fra Cosmopolitans hånd ret dårlige parykker.
Jeg har en dukke, som undrede mig. Meget fin paryk, fint ansigt, men mærkværdig farve, så jeg troede, hun var en discount kopi. Nu har en amerikansk samler fortalt mig, at Cosmopolitan en overgang ekseperimenterede med at male dukkerne for at få en mere mat teint - så hun er åbenbart 'ægte' alligevel. Og sådan kan der findes andre ukendte varianter.
Ægte ginger eller kopi/klon - man kan sjældent være sikker (sagt i korthed: eneste 100% sikre kendetegn er, hvis fødderne har malede sko på eller tøjet har været sat på med hæfteklamme), men det, der er væsentligst, er vel også, om man kan lide dukken?
Mht tøjet er det hele mere broget, en 'tag' er bedste kendetegn, trykknappen KAN være til hjælp, men andre firmaer brugte i perioder samme trykknap, og Cosmopolitan selv brugte nu og da andre trykknapper .... Og selv i Sverige blev der jo solgt tøj, som ikke var 'ægte' - Peggy eller hvad serien nu hed.
gyllene-angeln
Skickat söndag den 25 januari 2009 - 13.14:   

Hej emy och alla andra Ginger intresserade!

Passar på att tipsa om att jag, bland andra gamla leksaker, säljer Ginger-dockor och kläder i min affär i Stockholm (Gamla Stan). Just nu har jag dessutom en mycket stor mängd av kläder i originalförpackningar att välja bland:

GYLLENE ÄNGELN
S Benickebrinken 4 (i backen mitt emot Restaurang Gyllene Freden)

Tel +46 8 20 38 21
Mob +46 70 774 25 59

Email: bmlindh@telia.com

Öppettider: Tisdag - Fredag ca 13-18
Lördag 11-15

Välkommna!

Britt-Marie Lindh
Lil
Skickat söndag den 25 januari 2009 - 14.44:   

Hej

På min Dock-sida finns lite beskrivningar av
hur Ginger och några andra Ginger-typdockor skall se ut.
Beskrivningarna kommer från böcker om små dockor
och mina egna och andra dock-kontakters observationer.

Välkomna att titta in, kanske ni har någon nytta av sidan

MVH från Lilsdolls
adress:
http://lilsdolls.c-sam.nu/
Hilsen fra Danmark
Skickat söndag den 25 januari 2009 - 14.52:   

Ja, det glemte jeg at sige: For både ebay og Tradera gælder det så, at de såkaldte originalæsker ikke altid passer til det tøj eller den dukke, der ligger i! Så her kan man let blive snydt.
Jeg samler IKKE på tøj i æsker, har dog et par gange købt en æske for at få fingre i tøjet i den, og der har jeg jo et par gange kunnet konstatere, at tøj og æske nok er originale - men hver for sig! Der står jo nummer på æsken, og tøjets nummer kan man checke i katalogerne, så man behøver ikke lade sig snyde. Her anklager jeg absolut ikke dig, Britt-Marie ;-), jeg taler kun om netauktioner, det håber jeg, du er klar over.
tabasco
Skickat onsdag den 28 januari 2009 - 16.26:   

Hejsan allesamman, jag hade ocksa en gingerdocka som barn.
Tyvärr förlorade min dotter den fär ca. 30 ar sedan. Om jag minns
rätt sa var den relativ mjuk och hade inget har. Vart kan man hitta
en sadan docka. Jag bor i Schweiz och blev riktigt förvanad över allt
som kom nhär jag gick in pa nätet med rubliken gingerdocka!!!
Skulle vara roligt med ett svar. .
tabasco
Skickat onsdag den 28 januari 2009 - 16.33:   

Här min e-mail:
marieanne.braun@sunrise.ch
Blanchemarie
Medlem
Användarnamn: Blanchemarie

Meddelande nummer: 8
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 1 september 2009 - 14.19:   

Jag lekte som liten med Ginger Baby, o har sökt på tradera efter kläder o liknande till dessa dockar, är dom inte så poppis, har inte hittat en enda på tradera...
IA
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 september 2009 - 16.56:   

Ginger Baby kom senare än flickdockan Ginger har inte tillgång till exakt år just nu. Så hon tillverkades under en kortare tid och därmed ett mindre antal. Kanske en förklaring till ett mindre antal.
Jag har också kollat efter den dockan men av någon anledning så ser jag oftare hennes babymöbler på Tradera än själva dockan.
pamela
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 11 november 2009 - 16.33:   

Britt-Marie, vad kan du tänka dig att ge för en Ginger i gott skick med mörka flätor? Hur mycket kan man få för en originalklänning i gott skick?
Lil
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 11 november 2009 - 21.10:   

Eftersom dessa inlägg kommit upp igen, kan jag meddela att jag flyttat min hemsida, ifall någon försöker titta in på den den. Ny länk är http://lilsdolls.se Finns lite Ginger Barbie Dockhus m.m. där.
MVH Lil