Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Ginger » Arkivera tills 2009-januari-19  

Författare Meddelande
emy
Skickat söndag den 18 januari 2009 - 19.02:   

Hej, jag har länge velat ha en Gingerdocka eftersom den jag hade när jag var liten har försvunnit under årens lopp. Vet någon på ett ungefär vad en gingerdocka i bra skick med originalkläder och originalperuk samt fungerande gåfunktion ligger prismässigt?
Har tittat lite på tradera men vet inget om vad man får beräkna för en docka??
Tack på förhand
Gingerale
Skickat söndag den 18 januari 2009 - 23.11:   

Räkna med allt mellan 200-500-600.
När det gäller ginger så finns det ett par säljare som verkar få mycket för sina dockor fast att de är i ungefär samma skick som mindre "kända" gingersäljares objekt, så det kan löna sig att vara lite om sig och kring sig när man köper ginger.

Jag väljer oftast att köpa av dem som inte säljer ginger för jämnan, då får jag dels i större utsträckning dockor i orginalskick som inte är manipulerade, de kan ha lekpatina eller liknande, men de håller likvärdigt skick och blir billigare i sista ändan.

Är du osäker på något om dockan, ex om gåmekanik fungerar, om ansiktsfärgen är bra bevarad eller liknande så skicka en fråga till säljaren, de flesta svarar vänligt och så gott de kan.

Finns det massor av uppgifter om bakgrund på dockan etc, så finns det precis som på barbie god grund att ifrågasätta om inte dockan i själva verket kommer från ebay eller liknande.
Suddagumman
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 1.25:   

Kloka ord Gingerale. Ju yvigare omskrivningar om hur superdupervansinnigtwowfin dockan är, desto mer bör man dra åt sig öronen.
Emy
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 10.43:   

Hej och tack för alla goda råd, undrar bara lite om det du skriver om att dockan kommer från ebay, det är väl en amerikansk auktionssajt och dockorna kommer väl från början från USA, vad är det som man skall vara observant på i så fall? Det finns väl snart inga Gingerdockor kvar som köptes i Sverige? Jag fick min egen docka från NK 1958 är det någon skillnad på dessa dockor och på dem folk köper på ebay, jag är verkligen nybörjare på det här omrädet och är jätteglad för alla svar jag kan få
Gingerale
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 10.49:   

Nej, egentligen är det ingen skillnad, men det finns nog dockkunniga som köper upp objekt för försäljning inom sverige och som är duktiga på att göra iordning dem. Vill du tvunget ha orginal så försök att köpa av tidigare ägare direkt, de har ofta ett par dockor sedan barndomen och inga fler. Men är det inte så noga med orginalitet så är det bara att köra på när du ser en docka du vill ha, och då spelar kanske inte priset så stor roll?
Självklart ligger det en hel del dockor i källare och på vindar och de kommer fram lite då och då. Men dockor är good buisness för dem som är lite fingerfärdiga och har kunskap.
Yvve
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 11.16:   

Nu blir jag lite nyfiken eftersom jag är en av dem som säljer Ginger på Tradera. Jag brukar vara mycket noggrann när jag säljer mina dockor och talar om alla fel och brister som dockan veventuellt har, eftersom jag anser det vara ett krav att vara seriös. Vad är problemet att köpa dockorna via ebay?? Jag köper oftast från samma säljare vilka jag har stort förtroende för.
yvve
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 11.20:   

Glömde fråga, hur då manipulerade??
Gingerale
Skickat måndag den 19 januari 2009 - 11.23:   

Jag tog fasta på kravet "originalkläder och originalperuk". Om origanilitet är det viktiga i sammanhanget så är det större chans desto färre mellanhänder. Mig veterligen kan det vara väldigt svårt att särskilja en originalperuk från en icke original ex.

Annars ser jag inget problem.