Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Bild Lilli och auktioner  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-februari-08jep8-2-09  14:08 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 14.17:   

Jag har kontaktat säljaren just för att påpeka att detta inte var en äkta Bild Lili (och tänk vad enkelt det var att göra det).
Tycker dock man ser en märkligt inställning här på AP, där man utgår från att säljaren medvetet skriver fel, går in här & skriver bara för att få mer intressanter.
Personligen har jag ett "antal" ggr blivit påhoppad och känt mig nödgad att få försvara mig (oftast dessvärre som att spotta i motvind).
Tycker det ät trist att man utgår från att folk har oärliga motiv.
Med det klart, som man känner sig själv-känner man andra.
Dollface
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 14.26:   

kakan: så sant som det var sagt.
Lilj
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 15.27:   

Tror inte att alla har oärliga motiv!
I dessa sista fall har jag inte kontaktat säljarna. Enligt min erfarenhet fall brukar de inte ändra texten. Är inte gjort på den sista auktionen heller den 8/2-09 kl 15.17, trots att Kakan kontaktat. (Heja dig som lägger ut din mailadress:).

Kontaktar säljare ibland, men "mest" numera, då jag ser att säljare lagt in sina auktioner på fel ställen och jag ser att de inte får några bud. T.ex. en fin stor gammal docka bland dockskåpsdockor.
För det mesta har de då fått bud direkt när de ändrat auktionskapitel.

Det jag menade var att det är så "lätt" att kolla på internet när man har gamla dockor att sälja och har så pass mycket info att man "tror" att man har en viss typ av docka". Kollar man kan man bli mer säker på att man skriver rätt. "Tror nog inte de flesta luras", de vet bara inte. Tycker man borde kolla innan man säljer. Många köpare har ju heller inte riktig koll utan "litar" på säljarna.

(Det är också trist att så många kallar i stort sett "allt" för "Barbie"-dockor. Men det är väl också okunnighet! Den enda som heter Barbie är ju den som är gjord av Mattel. De andra kan man kalla vid sina namn/tillverkare eller typ Modedockor/Mannekängdockor o.s.v.) Ingen kallar alla samlarbilar Volvo.!?)

Kram på er alla. :)
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 16.32:   

Mycket bra skrivet, Lilj & huvudet på spiken så att säga:-)
Lomomba
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 16.35:   

Sen så tycker jag det är väldigt jobbigt när vissa rätt så nya samlare ger sig ut och svarar på snart sagt allt. Det är ok om man vet hur det ligger till men låtsas för guds skull inte som du samlat i många år och vet hur det ligger till.
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 17.14:   

Lomomba, vet inte vem du syftar på & förstår inte vilken glaskula du tittat i hurvida hur länge folk samlat & hur stor kunskapsområde de har!!
Dollface
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 17.25:   

Toppen Lilj!
Lomomba
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 17.25:   

Jag vet, behöver ingen glaskula och det gäller inte dig.