Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » AG? » Arkivera tills 2009-februari-05  

Författare Meddelande
Dollface
Skickat måndag den 2 februari 2009 - 18.49:   

Gittan. Inte undra på att jag inte hittade auktionen, jag sökte på "dockor".
Gunvor
Skickat måndag den 2 februari 2009 - 18.58:   

Gittan: Dockan är från omkr. 1966 och går under beteckningen Bendable Leg Side-part "American Girl" Barbie. Här har namnet inte längre något med frisyren att göra utan dockan kom på en kropp med samma märkning som 1966 års "AG". Den tillverkades antingen i beige vinyl, i första hand för den amerikanska marknaden, eller i rosa vinyl för den Japanska men delvis också för den Europeiska marknaden. Dockan såldes inte i Sverige såvitt jag känner till, och den räknas till samlarnas rariteter.

Förutom nämnda två varianter finns det en liknande tredje typ, även den från omkr. 1966, Straight Leg Side-part "American Girl" Barbie som tillverkades på rosa vinyl. Kroppen har samma märkning som - och är identisk med - kroppen hos 1967 års Standard Barbie. Som i sin tur är märkt på samma sätt som t.ex. Swirl Ponytail Barbie eller Bubble Cut Barbie, d.v.s. den för oss vanliga s.k. "Midge/Barbie"-märkningen.
Gittan
Skickat måndag den 2 februari 2009 - 19.06:   

ett stort tack för den infon.Tyckte bara hon sig lite annorlunda ut än de andra AG dockor jag sett.Men om hon är ovanlig förklarar det varför
MVH
Gittan
Gunvor
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 16.04:   

Till Silkeskatten och andra intresserade av märkningar på dockornas kroppar:
Här ett tillägg:
Jag upptäckte att jag själv har en 1965 Bendleg "AG" Barbie, vars hela märkning (se mitt tidigare inlägg) är ingraverad på rumpan. Denna för "AG"-dockorna tidiga märkning är även bekräftad i de Wein/Encyclopedia. Den är f.ö. lika märkningen på den första utgivna dockan med böjbara ben, nämligen 1964 Miss Barbie = Barbie med blundögon. Rätt ska vara rätt.
Agge
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 0.35:   

På tal om AG. I slutet av augusti 2008 när jag surfade runt på Ebay såg jag en docklot innehållande tre dockor, 1 American Girl med den så eftertraktade hårfärgen Cinnamon Brownette, 1 Midge och en Fashion queen. Eftersom den bara skeppade till USA så bjöd jag inte. Men en svensk köpte. För 145 dollar, alla tre. Bra, kul att dockor kommer hit till sverige. AG:n var sådär, hade en del klippt hår uppe på luggen, ett rätt så mörkt ansikte i förhållande till kroppen, likaså var benen och armarna väldigt mörka och en del skrap men torson var välbehållen. Allvarligt, var jag dum som inte chansade och bjöd?
Jessica
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 10.00:   

Agge: Men...säljaren skeppade ju enbart inom USA?
IA
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 10.49:   

Man kan alltid fråga säljarna på ebay om dom kan tänka sig att sälja till Sverige, Europa. Det brukar gå bra, oftast är det andra länder som dom inte vill göra affärer med.
Agge
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 11.19:   

Jessica: Jaa, det trodde jag med men köparen var från sverige.

IA: Jag är rätt så kass på engelska men nästa gång ska jag göra mitt bästa och fråga, de kan ju inte annat än neka. Idag såg jag en docka på tradera med samma hårfärg och ångrar gräsligt att jag inte frågade säljaren den gången. Den är ännu vackrare än den jag såg på ebay.