Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Fundersam  

Författare Meddelande
Silkeskatten
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 13.25:   

Jag är intresserad av att utöka min Barbiesamling med lite fler dockor och kläder. Jag samlar bara för skojs skull och säljer inte vidare. Det är säkert inte fel att som samlare både köpa och sälja (det som man har dubbelt av t ex) men när jag ser säljare som med lika stor energi köper in och nästan direkt säljer samma varor i lite andra konstellationer blir jag lite tveksam. Kan man över huvud taget vara säker på att dockans huvud och kropp hör ihop? Är det originalkartong osv. Jag hade flera dockor/kläder av en speciell säljare på min minneslista som jag klickade bort när jag följde säljarens köphistoria och kände igen flera objekt som var inköpta för en relativt billig penning och som nu var till salu igen (för en lite högre summa). Jag försöker hålla mig till de säljare som både säljer högkvalitativa grejer och verkar kunniga inom området.
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 14.43:   

Det är egentligen inte svårare än att köpa på sig en del böcker om Barbie. Där står det vilka märkningar/ kropp just den dockan ska ha eller vilken kartong hon ska komma i.
Men först & främst ska du gå efter ditt egna val.
Känns det inte bra, nej bjud inte då.
Det brukar bli bäst i slutändan att man gör som man själv känner!
Lycka till!!
Antonia
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 16.45:   

Jag tycker det verkar som du är en klok samlare silkeskatten. Det finns en hel del ute på tradera som inte alltid är vad det ser ut att vara. Precis som du skriver finns det de som hela tiden köper upp i usa där fusket är jätteutbrett och sedan säljer direkt på tradera. Glömmer ta upp vissa fel delar är utbytta osv. Sen så finns det dom som ihärdigt försöker skydda dessa och endast gud vet varför. troligen för att de inte vet eller kan bättre. Om det här kan man inte läsa i någon barbiebok i världen.
Erik
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 16.50:   

Jag har en antikaffär som säljer en del leksaker, mest tåg och bilar men ibland någon docka också.
Jag följer med på Tradera och min irritation ligger på ett helt annat plan. Jag betalar skatt för mina försäljningar men de som kontinuerligt säljer som privatpersoner på tradera, gör de det? Jag tror inte det.
engelsson
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 17.07:   

Men så här går det väl till på alla områden där
det säljs begagnat..glas porslin o keramik t
ex...varför denna förfasan över förfalskade
barbies..varför skulle barbie-dockorna skonas av
penninghungriga mindre nogräknade försäljare..det
e lika tråkigt för dem som samlar glas o råka på
en falsksignerad Vicke Lindstrand vas