Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Bild Lilli och auktioner » Arkivera tills 2009-februari-08  

Författare Meddelande
Lilj
Skickat lördag den 7 februari 2009 - 17.52:   

Hej. Tycker det vore på sin plats att de som säljer clone-Bild Lilli dockor skriver ut det i sina annonser! Nu har det varit några på en stor akuktions site där clone dockor beskrivs som Bild Lilli. När man gör sökningar på Bild Lilli och läser artiklar så ser man att Original Bild Lilli "INTE har några märkningar alls på kroppen".
De som står Made in Hong Kong och div nummer på är med andra ord CLONE DOLLS. En del av kopiorna var gjorda på licens, precis som Gingerdockor, men är då inte originaldockan. Bild Lilli är otroligt finmejslad och fint målad i ansiktet. Tror att många blir lurade och tror de köper original. "Det finns otroligt välgjorda clone dockor som helt klart är värda mycker pengar". Har själv en som är mycket fint gjord. Andra ser hemska ut vid närmare anblick.
Vad tycker ni? Det är ju väldigt lätt att ta reda på fakta ang. den dockan.
Lilj
Skickat lördag den 7 februari 2009 - 17.58:   

Glämde skriva dit min hemsidesadress där jag har en Mini Bild Lilli och ett par Cloner.

http://lilsdolls.c-sam.nu

Att söka på Internet t.ex MSN är lätt, bara att skriva in Bild Lilli, så får man upp en del att titta på.

MVH Lilj
jep
Skickat lördag den 7 februari 2009 - 18.40:   

håller helt med. Det är en auktion på tradera nu på en hong kong lilli - tyvärr så är den uppe i 1500 kr + helt crazy....tror inte de som bjuder fattar att det är ingen äkta lilli.
Springer
Skickat lördag den 7 februari 2009 - 19.24:   

Bjuder man 1500 så fattar man nog att det inte är något tyskt original. För dem brukar budgivningen börja vid 15000.
Dollface
Skickat lördag den 7 februari 2009 - 23.28:   

Lilj: Har du provat att maila till säljaren och påpekat detta?
Annars kan det inte bli någon förändring.
Vetgirig
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 12.00:   

Det är flera som har föreslagit att man ska skicka sina synpunkter direkt till säljaren. Ofta är det säljaren själv som skrivit det på AP. Följer man det rådet, når man en i mängden av hundratusentals säljare! Vederbörande kanske inte bryr sig utan bara tycker, att det gynnar försäljningen att vara otydlig eller skriva fel i auktionsbeskrivningen.

Inläggen på AP blir lästa av flera; ett bra sätt för oss samlare att lära oss mera om våra resp. samlarområden - förutsatt att den som försöker lära ut något ger rätt information.
Dollface
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 12.54:   

Vetgirig: Jag är I N T E säljaren. Däremot så tycker jag fortfarande att Lij i detta fallet borde kontakta säljaren direkt.

Det kan mycket väl vara så att det är S Ä L J A R E N som skriver om auktionen på AP och att objektsbeskrivningen inte är komplett, det har vi sett förut här på AP.
jep
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 14.08:   

säljaren har skrivit att detta är en Hong Kong lilli eftersom det står om stämplarna - här är det köparen som saknar kunskap. den är absolut INTE värd 1700 kr +.............