Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » AG? » Arkivera tills 2009-februari-08  

Författare Meddelande
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 15.02:   

Ja, just färgernas namn må vara en efterhandkonstruktion av samlare runt om i världen men att de kom ut i de fyra färgtoner som nämns ovan måste du väl ändå hålla med om eller vidhåller du att de är oxiderade varianter??
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 20.14:   

Ibland säger ju en bild mer än 1000 ord. Här tog jag en bild på de fyra olika hårfärgerna som jag har råkat på, självklart kan jag ha fel men där ser man själv den tydliga skillnaden.
Bild
Gunvor
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 21.39:   

Visar inte den här bilden en, ev. två blonda långhåriga "AG"-dockor i olika nyanser och två, ev. tre dockor som är askblonda i dito olika nyanser?

Min egen brunetta 66:a är nästan svarthårig.

I en bok läser jag att dessa dockors hårfärger ändrades i en rad olika färgtoner.

Jag surfade i dag på Internet och tittade på de större (ev. största) Barbie-handlarnas hemsidor. Hittade tyvärr ingen Cinnamon Brownette, däremot en som kallades Ash Brownette hos Joe Blitman, en annan kallades Fawn Brown hos Barbara Peterson och en tredje hos Marl Davidson kallades enbart Cinnamon. Även de blonda 66:orna beskrivs med många olika nyansnamn. Så jag måste fråga, finns det fog för, att 99% av samlarna kallar en viss färg för Cinnamon Brownette? Vem säger det mer än kanske Varaste i ett försök att standardisera nyanserna i fyra uttryck (som nämnts i tidigare svar). Men de verkar inte vara tillräckliga och har dessutom inte lyckats trånga in hos handlarna, som framgår av resultatet i dag på Internet. En vild terminologi tycks råda för att beskriva de olika färgtonerna hos dessa 66:or.

Jag såg för en tid sedan en Brunette 66:a som var nästan lika mörk som min, men den hade ett silvrigt skimmer. Kan mycket väl tänka mig att den skulle kunna beskrivas som Silver Tip.

Har också sett många Ash Blonde 66:or som sett gråhåriga ut, och någon av ägarna kallade sin docka för Granny Grey. Det står ju var och en fritt att kalla dockornas hårfärger för vad som helst som gör att beskrivningen passar och blir förståelig.

Men vilka färggrupper gjorde Mattel dem i? Jag för min del tror, att ambitionen var att de skulle vara Blonde, Ash Blonde och Brunette.
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 22.51:   

Hej Gunvor,
Tack för ditt inlägg.
Tyvärr blev bilden inte så bra som det var tänkt. Dels kunde jag inte ha den så stor som det var tänkt, dels blänker deras hår i kameran.
Docka 1 & 2 längst till vänster har helt två olika blonda toner. Den första rågblond den andra mer grå/ silver blond (ash) blond, docka nr tre vad jag skulle kalla nötbrun & docka fyra brunette.
Det jag ville visa med bilden var att alla fyra dockorna har 4 olika hårfärger.
Lustigt att man hittar så många oilka tilltals namn på hårfägerna hos samlare,som tex hade jag aldrig hört talas om "Granny Grey" (underbart namn).
Det är ju detta som är så kul med Barbie, man lär sig alltid något nytt & det kommer nya rön hela tiden & framförallt är det nog svårt att säga vad som är rätt & fel & som du skriver, Gunvor, det vitigaste är att en beskrivning är förståelig:-))
Barbie- Sverige kan sannerligan vara glada att ha dig!!!
P.S
Jag har en AG sidepart som också nästan har svart hår istället för brunette så det verkar finnas en uppsjö av olika toner:-))
Ha det gott!!

Mvh
//J
Observer
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 23.00:   

Gunvor, jag måste säga att jag är förvirrad. Jag tycker att du och Fjoll gång på gång uttrycker ungefär samma saker, men medan Fjoll blir kritiserad och ifrågasatt av klanen, ja, nästan idiotförklarad mellan varven men dig hyllar man och böjer på nacken och inser att det du säger stämmer. Hur kommer det sig?

Tänk om jag kunde vara en fluga på en barbievägg så kanske jag hade förstått detta dilemma.

Någon som kan förklara varför??
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 23.31:   

Personligen förstår jag inte frågställningen & vad det ena har med det andra att göra men jag kan bara gå till hur jag har blivit behandlad, jag känner Gunvor lite privat & har där träffat en enormt kunnig, ärlig, supertrevlig, objektiv person som trots att(i mina ögon)nästan kan allt som går att veta om Barbie fortfarande kan erkänna att hon inte kan eller vet allt & det kallar jag för ödmjukhet. En egenskap åtminstone jag värdesätter oerhört högt.
Just därför tycker jag Gunvor är KANON & fler sådana personer behövs för att hålla intresset runt Barbie vid liv!!
Något för oss ALLA att tänka på tycker jag!!
Fjoll
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 23.46:   

Kakan. Var mitt inlägg verkligen så oförståeligt så du inte förstod något av sakinnehållet?

Sen kan jag ju fundera över varför en bild, där du själv skriver "där ser man själv den tydliga skillnaden" efter tre timmar är en dålig bild.

Sist så vore det intressant att veta vilka de 99 procenten av OSS är, på tal om ödmjukhet.
kakan
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 23.59:   

Fjoll, sorry men ditt inlägg talar tydligt varför jag föredrar att lyssna på andra än dig.
Om andra sedan tycker du är experten nr 1 får stå för dem & kanske du är det för dem men vi två connectar helt enkelt inte.
Utöver det tänker jag inte gå i mer spörsmål med dig, mina erfarenheter av det har lärt mig att det är bara slöseri med bådas tid.
Dålig bild eller inte-jag kan fortfarande se en tydlig skillnad & det är det enda jag behöver för att i framtiden kunna göra mina beskrivningar så tydliga som möjligt.
Vi får helt enkelt vara överens om att vi i stort sett aldrig är överens;-))
Ha en forsatt trevlig kommande vecka.