Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Midge m. problem. hur skall jag göra?  

Författare Meddelande
nia
Skickat söndag den 8 mars 2009 - 11.58:   

Hejsan, jag har en titian midge hemma som tycks ha blivit lite gnagd i ansiktet. Hur kan man göra för att fixa detta, eller ev. få det att synas mindre? Sen är hennes kropp rätt så smutsig, men jag är rädd för att förstöra hennes frisyr om huvudet kommer under vattnet och smutsen är ganska svår att få bort. Några tips?
Tacksam för svar!
Bild
nia
Skickat söndag den 8 mars 2009 - 12.09:   

Ojsan, bilden blev lite suddig. Fast den hade inte hjälpt så mkt även om den vore skarpare.
EM
Skickat söndag den 8 mars 2009 - 19.42:   

Två droppar yes diskmedel 1l vatten fukta för siktigt en trasa eller bomull badda försiktigt gnid ej så kanske det går Försiktigt med målade ytor
nia
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 20.01:   

ingen som har några tips ang. ansiktet?
Rådis
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 20.35:   

Spackla upp med Plastic Padding och måla om.
nia
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 21.26:   

okej, tack! var kan jag köpa färg och Plastic Padding?
Em
Skickat torsdag den 12 mars 2009 - 0.05:   

låter konstigt jag skulle låta den vara leksaker skall vara lekta tycker jag
Old Kentuck
Skickat torsdag den 12 mars 2009 - 5.45:   

Det känns som om plastic padding på en barbie skulle förstöra allt eventuellt värde. Jag tror att det bara är att acceptera skavankerna eventuellt försöka hitta en likadan med många skavanker på kroppen och byta huvud.
nia
Skickat torsdag den 12 mars 2009 - 16.57:   

Old Kentuck- värdet bryr jag mig inte om, utan jag vill bara fixa till henne.

Em- ja det tycker jag med, men stora revor i ansiktet? näe, då tycker jag faktiskt synd om henne :)
K.
Skickat fredag den 13 mars 2009 - 11.53:   

Fäster plastic padding på vinyl? Det jag hade kollat upp är teatersminkvärlden/masktillverkningsområdet efter någon form av flytande gummi man kan pensla på, men färg har jag ingen koll på, kanske man kan höra med dem som säljer flytande gummi ang färg, där bör det finnas ansiktsfärger av olika slag att hitta.

Det fanns förr ett företag i stockholm som var specialiserade på teatersmink, kanske finns de kvar? Hade stort sortiment; Sminkmagasinet. Värt att kolla om de finns, de har kunskap om det mesta inom mask.
Old Kentuck
Skickat fredag den 13 mars 2009 - 15.01:   

Efter att ha funderat lite problemet så tror jag att man kan putsa med fint sandpapper/slipduk och få ett bra resultat om inte revorna är för djupa med tanke på man kan fixa skador i billack på det sättet. Risken är att ytfinishen försvinner. Om man börjar "lägga på" tror jag det blir värre. Skulle man trots allt vilja lägga på finns det ett två komponents silikon i Slöjd-Detaljer som skulle kunna fungera. Frågan är ändå om de känslomässiga banden till dockan är stora så spelar inte de här revorna någon roll. Om man vill höja världet eller ha ett perfekt exemplar så försämrar man bara värdet genom eventuella "plastikoperationer" utan i så fall är lösningen att köpa en likadan med bra huvud och dålig kropp och byta ut det.
Vill man göra en one of a kind (OOAK) så tror jag inte att man ska försöka återställa till ursprunget utan arbeta upp någon kreation. Kanske någon from av mask phantom of the opera eller kaneval i Venedig tema eller något liknande.