Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Restaurering av äldre Barbiedockor » Arkivera tills 2009-april-05  

Författare Meddelande
Young Folks
Skickat söndag den 5 april 2009 - 17.41:   

Absolut,problemet här på AP är att gränsen på vad som ärligt talat är privat eller inte är väldigt diffust ibland.Vissa personer kanske vill hålla sina försäljningar/köp privata & det måste man respektera.De har ingen skyldiget att berätta vilken person som var expertis i det fallet,lika lite som vi har med det att göra.Håller man ändå på dö av nyfikenhet & tycker man har all rätt att veta kan ma skicka ett privat mail så kan personen sjäklv bestämma om den har lust att svara eller inte.
Vi springer ju inte runt & frågar om folks sexliv eller vad folk har i lön.
Det är det som alltför ofta blivit problemet,folk har sett andras förehavanden som allmän egendom.
Visst,de flesta ser & hittar dockor på internetsidor men för att få så mycket erfarenhet som möjligt är det bästa att se dem live i sen mån man då kan,men tex Barbieträffar,mässor etc är ju ett perfekt tillfälle att se dessa dockor live.För vi kanske inte är så många som kan hålla oss med hur många ettor & dylikt:)Men innan jag såg en handmålad PT live hade jag nog lätt kunnat köpa på mig en fejk.Skillnaden,tro det eller ej är stor.
Äggbert
Skickat söndag den 5 april 2009 - 18.09:   

Yf: du får ursäkta mig men jag köper inte att det är stor skillnad på en duktig restaurerares verk och en docka i originalskick.

Om det vore så enkelt; hur kan det då komma sig att många av storfräsarna "over there" lämnar, och inte så sällan, sina dockor för kontroll, analys och bedömning? Det måste ju vara för att det FINNS duktiga restaurerare, som är så skickliga att man behöver analysera färger eller vad det nu är man kontrollerar för att kunna bedöma originaliet eller äkthet?

Varför skulle någon utveckla analysmetoder för barbiedockor, och erbjuda tjänsten, om det inte behövs?
PT2
Skickat söndag den 5 april 2009 - 18.22:   

De som en gång i tiden jobbade på Mattel med att handmåla Barbiedockor var nog knappast några kända konstnärer, självklart finns det minst lika duktiga restaurerare idag.
Äggbert
Skickat söndag den 5 april 2009 - 18.45:   

Rättelse i mitt inlägg 05 april 2009 - 18.09; menar att många av samlarna (både här och norden överlag) lämnar in sina dockor till storfräsarna "over there" och inget annat.
Young Folks
Skickat söndag den 5 april 2009 - 18.48:   

Ja,inte vet jag.Har ännu än idag inte köpt en docka som inte varit original men självklart finns det skickliga konstnärer som gör bra jobb,inte tal om saken.Men jag vidhåller att det finns en viss skillnad på framförallt ettorna/ tvåorna mot fejkdockorna,ivarjefall de jag sett.Sedan måsre JAG väl få ha min åsikt,baserat på de erfatenheter jag har??Eller hur,så får ni tycka & tro precis som ni vill:)
Young Folks
Skickat söndag den 5 april 2009 - 18.52:   

P.S
Det bästa sättet att undvika fejkdockor är faktiskt att handla från de mest kunnigaste inom svängen,de som tex har höga omdömen & är seriösa!!Ett tips om man är osäker!!
PT2
Skickat söndag den 5 april 2009 - 18.57:   

YF: Kan inte du lägga in bilder på en äkta PT1 med orginalmålning?
Vore intressant att se och jämföra med den PT1 som fanns med i första inlägget.
Young Folks
Skickat söndag den 5 april 2009 - 19.35:   

Vilken docka menar du då??
Den dockan som kom med i länken??
Visst,kan jag det.Maila mig din adress så ska jag skicka den.