Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » AG? » Arkivera tills 2009-februari-09  

Författare Meddelande
observer
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 7.32:   

Kakan; du skriver såhär om Gunvor, (säkert med all rätt!)

"nästan kan allt som går att veta om Barbie fortfarande kan erkänna att hon inte kan eller vet allt & det kallar jag för ödmjukhet. "

Sådär är det många av oss som har uppfattat Fjoll här på ap, som du vet har hon förgyllt vår tillvaro här väldigt länge. Och sen kommer det en klick och bestämmer sig för att ta ner henne på jorden och att uppföra sig illa mot henne och misskreditera hennes person och komma med ideliga personangrepp. För att skydda en säljare som lever högt på sitt rykte som kunnig... det är mycket tråkigt och trist.

Om inte ni kan uppföra er mot Fjoll så varför inte diskutera barbie där ni gjorde det innan och låt oss hållas här? Tyvärr så avskräcker ni oss som ännu inte tagit steget fullt ut att kasta oss in i barbiesammanhang, för ni har vid det här laget varit så många som visat vad ni går för. Fy!
kakan
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 13.01:   

observer, jag vill inte fortsätta den debatten då jag inte tycker det är rätt varken mot Gunvor eller Fjoll. Vem man gillar bäst eller tycker bäst om. Ibland får man helt enkelt försöka förstå att man upplever saker/ människor på olika sätt baserat på sina personliga erfarenheter, eller hur? Jag tar faktiskt inte åt mig över att försökt misskrediterat någon här på ap, det har snarare varit tvärtom då jag fått försvara mig gång på gång.
Sedan håller jag fullständigt med dig att under ett tråd som handlar om Barbie ska det då också diskuteras Barbie & bara Barbie.
De som är ute efter trams & bråk kan ju alltid skriva under "Allmänt" här på ap.
Lotta
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 14.51:   

Vi som är läsare här vill gärna lära oss mer.
Du säger en sak och andra säger något helt annat.
Det gör mig förvirrad.
Jag tycker det börjar bli ett mönster att lämna debatter som inte längre känns bekväma.
Snälla kakan. Det vore spännande att få ett svar som gäller Barbie.
Inte din inställning till Fjoll.
Lotta2
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 15.01:   

Om andra skribenter som t.ex Observer, kan "hålla sig i skinnet" och inte kommentera ovidkommande saker och vem som tycker si eller så om vem, så ska nog fakta om sakfrågor komma fram oavsett vem det är som skriver.
kakan
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 15.10:   

Att vi lämnar debatter gång på gång handlar om att de lika ofta spårar ur.
Vi diskuterar folk istället för dockor.
Jag tycker det är trist & tröttsamt därför tycker jag att det är ibland är bäst att avsluta vissa debatter.
Ja, det är nog även så att i många fall tycker man olika.
Eftersom Mattel aldrig gav ut någon manual över sina dockor & vad de tänkte i slutet på 50-talet så blir det mycket efterhandskonstruktion & hypoteser ibland samlare om olika saker.
Min personliga hypotes är att de tänkte inte speciellt mycket överhuvudtaget utan deras mål var att göra leksaker som sålde.
Då är det ju lätt för oss samlare att sitta & gissa sig till ett och annat. Och vad är fel & rätt egentligen??
Vad som kan vara rätt för en samlare kan vara totalt fel för den andra & DET tror jag man helt enkelt få acceptera.
Men ett STORT lycka till med samlandet!!
Lotta
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 15.34:   

Tack för att ditt svar kakan, en del personer spårar ur det håller jag med om men långt ifrån alla. Det viktiga tycker jag är att man lär sig något nytt.

Så om jag förstår dig rätt så handlar det mycket om vad exempelvis både du Gunvor och Fjoll tror och har gissat er till. Stämmer det? Jag har nämnligen en AG som jag köpte av en person i sverige, ingen samlare. Det är den senare ag:n men hon har en ton av rött i sitt ganska långa hår. Det är en av orsakerna till att jag är särskilt intresserad av just den här diskussionen.
kakan
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 15.53:   

Ja, Lotta, tror att det är precis så. Man tar de erfarenheter man har, vad andra samlare sagt som man varit kontakt med, det man sett & läst på nätet, de böcker man läst & sedan utgår man från det.
Passade på att titta i de Barbie böcker jag har.
Av de fem jag tittade i så skriver mer eller mindre varje författare olika om hårfärgerna.
Här är några av de hårfärger som nämndes:
*Frosty blonde
*Midnight jet black
*Strawberry blonde
*Platinum blonde
*Cinnamon brownette
*Silver tip brunette
Därför är det kanske inte så konstigt att vi sen då tycker & uppfattar saker olika.
Och som sagt, vem har rätt & vem har fel då??
Din AG's hårfärg låter jättespännande, det närmaste jag kommit i den tonen på de 66:or AG:n som jag då kallar "cinnamon brownette" men är då som sagt mer åt det nötbruna hållet!!
Har du möjliget vore det spännande om du kunde posta en bild på hennes hårfärg här på ap eller maila mig den privat. Alltid kul att se nya saker:-))
Lotta
Skickat måndag den 9 februari 2009 - 16.57:   

Tack för ditt svar kakan, det verkar inte vara en lätt uppgift att reda ut det här om inte ens de som skrivit böcker är eniga. Tyvärr äger jag ingen digitalkamera men jag ska be min man ta med kameran de har på jobbet så kan jag fotografera henne och lägga in det här.