Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Restaurering av äldre Barbiedockor » Arkivera tills 2009-april-08  

Författare Meddelande
PT2
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 5.24:   

Lena K:

http://cgi.ebay.com/*The-Best*-%231-BLOND-BARBIE-PONYTAIL-CURLY-BANGS-Repro_W0QQitemZ310131652983QQcmdZViewItemQQimsxZ20090327?IMSfp=TL090327126001r11090

- reproduction.
Äggbert
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 9.03:   

Lena. Jag tror att ingen vågade eller ville kommentera dockan eftersom dockan som Gunvor talar om, som såldes på Ebay för ett år sedan, och som är väldigt förvillande lik Rubens docka, faktiskt gick till sverige, närmare bestämt så landade den i konditoriets glasmonter, om jag inte är helt ute och seglar.

I annonsen så framkom det mycket tydligt att det var repaint, dvs en trea ommålad till en tvåa utförd av Arnaldo.

Som jag antydde tidigare har varje docka en egen personlighet och hon är verkligen söt som en liten prinsessbakelse.
PT2
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 9.53:   

Det är helt klart att Äggbert sitter på information som bara någon som rör sig i de inre samlarkretsarna, känner till.
Skillnaden tycks vara att Äggbert vågar lufta sig, medan många andra samlare inte vågar andas en yttring om detta.
PT2
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 9.54:   

Heder åt Äggbert som vågar prata om såna här saker som en naturlig del av samlandet - vilket det faktiskt är.
Äggbert
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 10.23:   

PT2, nej, jag sitter inte på information, mer än jag givetvis ser och hör och framförallt följer barbie utomlands, och hellre handlar på ebay än på tradera av förekommet skäl.

Jag säljer inte mina dockor utan köper endast för egenintresse. Den som vill tjäna pengar på barbie har stora möjligheter att göra detta, både seriöst och om man har kunskap och medel att röra sig med, så kan man samla loter, para ihop detaljer etc och sedan sälja det komplett, etc. Barbie är tyvärr idag inte bara ett intresse, utan en god investering eller födkrok.

Jag ser inget fel i det i sig kanske jag skall tillägga. Men det är för mycket hyschhysch om hur det kan gå till egentligen. Det är baksidan med att intressera sig för Barbie. Varför kan vi inte bara konstatera att det är såhär det går till?
Yvonne A
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 13.19:   

PT2 & Äggbert, kan det inte oxå handla om att folk faktiskt har egna liv att leva & inte kan hålla koll på alla de tusen dockor som faktiskt säljs via nätet & vilka som flyttar till Sverige?? Jag för min del sitter oxå en del på ebay men håller ingen som helst koll på vem som vinner vad?? Varför ska jag?? När det gäller dockan ovan tror jag man lägger lite för mycket i det, det förekommer massvis re-paintade/ OOAK dockor på ebay så att man råkat missa denna docka som nämns ovan kan väl knappast vara något konstigt, kanske det finns samlare som helt enkelt fokuserar sig på sitt egna samlande & struntar i vad andra köper in (jag gör det ivarjefall).
Dock vill jag inte förringa dockan som är en mycket näpen dam & pryder vilken samling som helst.
Ruben
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 17.11:   

Hej igen denna docka köpte jag in på ebay men då var hon en pt#3:a när hon sedan kom hem så såg hon inte alls ut som på bilden som jag trodde jag hade köpt
utan var utan ögonbryn lite påsmetad på ögonen men ett kanonhår hade hon i varje fall och man blir ju lite ledsen då
men eftersom att jag är lite handlingskraftig så sagt och gjort skickade jag henne till en välkänd artist och tänkte jag gör om henne till att se ut som en PT#1:a och tillbaka fick jag denna tös som jag är mycket glad för i dag,
Tack Yvonne A för de snälla orden
PT2
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 22.46:   

YvonneA: Jag tillhör nog dem som har ett liv utanför auktionssajter, idds nästan inte ens kika på allt som säljs. Det finns andra sätt att köpa unika Barbies på. ;-)

Ruben: Så tråkigt att få hem en vara som inte överensstämmer med det man tror man köpt.
Vad kostar det att styla om en Barbie?