Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Träfigur gjord av Kay Bojesen? » Arkivera tills 2009-maj-06  

Författare Meddelande
Gustav
Skickat lördag den 2 maj 2009 - 13.32:   

Jag har köpt för en tids sen en del Kay Bojesen djur och då fick jag med denna figur som verkar vara gjord ungefär på samma sätt som aporna av Kay, kan detta vara en tidig figur av Kay Bojesen?
1,Bild
gustav
Skickat lördag den 2 maj 2009 - 14.01:   

Jag har köpt för en tids sen en del Kay Bojesen djur och då fick jag med denna figur som verkar vara gjord ungefär på samma sätt som aporna av Kay, kan detta vara en tidig figur av Kay Bojesen?
Bild
gustav
Skickat lördag den 2 maj 2009 - 14.31:   

Här kommer en bättre bild! Kroppen på figuren är lite gröntonad.
Bild
Granma
Skickat lördag den 2 maj 2009 - 21.00:   

Vilket missfoster!

Det ser ut att vara en bisarr hybrid av Kay Bojesens björn, apa och kanin. Händerna och fötterna är formade så för att kunna hänga i t.ex. en hylla, så som apan ska göra, de håller också apans färg. Björnen däremot har rundade släta lemmar, utan möjlighet att greppa. Ögonen ser att härstamma från kaninen. Har "den" även något i baken? ser ut så på bilden...

Hur fungerar förresten ledbanden? Det är inte helt ovanligt att Bojesens figurer säljs isärplockade, oftast pga att banden torkat och gått av. Möjligen har någon likskändare haft ett gäng reservdelar, eller ett antal halvdana figurer den Frankenstein bättrat på en aning. Delarna ser ju för sig ok ut, men jag skulle säga att det är ett privat hopkok. Kul, men en styggelse!

Mvh
//Granma
nia
Skickat lördag den 2 maj 2009 - 21.58:   

Jag tycker att den är jättesöt, men det är tyvärr allt jag kan tillägga. :)
gustav
Skickat onsdag den 6 maj 2009 - 15.25:   

Det är fjädrar mellan armar och ben. Ser väl mer ut som en sengångare tycker jag, någon mer som kan ha en aning om det har gjorts några sådana djur?
!!!
Skickat onsdag den 6 maj 2009 - 17.27:   

Tror inte detta är något som är hopplockat, jag tror snarare det är någon som vill göra en bra affär och försöker inbilla dig att den är värdelös.
Granma
Skickat onsdag den 6 maj 2009 - 19.24:   

Visst kan det vara en sengångare, men jag försöker inte blåsa någon, som !!! tycks tro. Skulle det sen visa sig vara så att det är en figur av Bojesen jag ännu inte upptäckt, så bugar jag mig ödmjukt för detta faktum. Jag tvivlar dock mycket starkt på detta! Det vore dock intressant att höra varför !!! INTE tror att det är ett hopplock? Har du sett en likadan figur tidigare och har du kanske rent av ett namn och tillverkningsår, eller är du bara i största allmänhet en Bojesen- expert?

Finns några stämplar, gustav? De sitter vanligen under en fot. Apan och björnen, som jag påstått de flesta delar härstammar från, är ledade med gummiband, att denna skapelse har fjädrar är intressant, kan du inte sätta in foto? En leksak av Bojesen har vanligen också mycket god rörlighet i alla lemmar, hur är det med den saken?

Oavsett om den är äkta eller ej är den naturligtvis inte värdelös, en figur i gott skick och med rätt ålder inbringar två till tre nollor utan problem. Har du nu ett hopkok av delar, som satts samman så pass snyggt som din "sengångare", så är den säkerligen värd i alla fall något. Skulle det sen visa sig att det faktiskt existerar en sådan figur av Bojesen är den naturligtvis värd MYCKET mer. Men jag har sagt vad jag tror mig vara ganska säker på.

Vad säger övriga Bojesen- intresserade här på AP?

Mvh
//Granma

ps
Det inkluderar inte dig, !!!
Ds