Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2009-december-26 » Träfigur gjord av Kay Bojesen? » Arkivera tills 2009-maj-11  

Författare Meddelande
!!!
Skickat torsdag den 7 maj 2009 - 10.18:   

Blufftant! Kvinnor kan...
Unni
Skickat torsdag den 7 maj 2009 - 12.59:   

Det ser väl vem som helst, med undantag av gammeltanten, att detta är en sengångare.
Granma
Skickat torsdag den 7 maj 2009 - 17.14:   

Visst är det en sengångare, jag är inte dement, frågan är bara vem som gjort den; Bojesen eller nån glad amatör?

Kommer det inte in lite vettiga synpunkter här snart börjar jag ana oråd, det finns väl ingen som använder sig av flera namn här, va? Ni vet, vi gammeltanter blir lätt en aning paranoida med åren...

Mvh
//Granma (leg. Blufftant)
gustav
Skickat fredag den 8 maj 2009 - 15.13:   

Hej igen, nu har jag tagit bilder så att man ser sengångaren bakifrån med fästpunkterna för fjädrarna baktill på armar, ben och huvud. Det finns som sagt inga stämplar på den och eftersom det är fjädrar så är ju rörligheten begränsad men ändå god. Jag köpte som sagt denna figur ihop med andra Kay Bojesen figurer och dessa var stämplade.
Bild
gustav
Skickat fredag den 8 maj 2009 - 15.14:   

Här kommer nästa bild!
Bild
Granma
Skickat fredag den 8 maj 2009 - 17.36:   

Den är verkligen fin, det är den. Men jag tror inte att det är en Bojesen, jag håller nog istället fast vid min teori om ett snyggt hopkok av okänd amatör. Tittar man på skarvarna ser de inte riktigt så rena och täta ut som de Bojesen- figurer jag sett.

Det känns också lite märkligt att Bojesen, som i övrigt skapat verkligt unika djur, skulle skapa en figur som består av delar från de övriga. Det vore lite ovärdigt hans övriga produktion om du frågar mig.

Jag funderade tidigare vad själva svansen bestod utav, men också den ser ju ut att härstamma från en av apans händer, satt bak-och-fram.

Alltså, klart en kul sak, som säkerligen gör sig fin i hyllan, men äkta tror jag inte att den är. Jag kan en del om Bojesen, men ska absolut inte utge mig för att vara expert. Vill du ha ett definitivt svar ska du söka dig till någon slags dansk motsvarighet till AP...

Mvh
//Granma
Härmapan
Skickat måndag den 11 maj 2009 - 9.20:   

Jag har en exakt likadan sengånare, eller vad det nu är, som jag nyligen köpte för en femma på loppis, så eftersom det verkar finnas flera är det ju knappast något "hopkok av amatör". Fallet väntar alltså fortfarande på sin upplösning.
gustav
Skickat måndag den 11 maj 2009 - 16.53:   

Jag har skickat frågan vidare över sundet och väntar nu med spänning på svar.
När började Kay Bojesen med sina figurer?