Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Leksaker & dockor » Arkiver fram till 2010-november-12 » Charmtroll till hund!!  

Författare Meddelande
Regina
Medlem
Användarnamn: Regina

Meddelande nummer: 2212
Registrerat: 8-2009
Skickat onsdag den 3 mars 2010 - 9.27:   

Jag äger en underbar liten charmig trähund, ca 8,7 cm lång. Hundens midjemått är knappt 3,5 cm. Jag har ingen aning om var hunden kan vara täljd men på något sätt så får jag för mig att den är tillverkad i Täby. Den påminner om någon med ursprung från Täby dock har hunden hår på huvudet. En tänkbar tillverkningsort är därför Täby. Hos mig har den i alla fall alltid kallats för Täbyhunden.

Hunden uppvisar slitage från lek. Den har kanske varit någons älsklingsleksak? Den personen kan senare ha emigrerat till Amerika, ja man vet inte alls. Sedan har någon ny kommit och tagit hand om hunden. Kanske en snäll flicka med håret flätat i två stora flätor. Till sist så blev hunden utkonkurrerad av He-Man som favoritleksak och hamnade i lådan för försäljning på loppisen i Kärrtorp.

Där kom jag i kontakt med den och kunde inte motstå hundens bedjande ögon. ”Köp mig, köp mig”, riktigt skrek hunden i lådan. Efter att ha granskat den noggrant, noterat den fina patinan och det naturliga slitaget så frågade jag efter pris. Då priset var ynka 5 kr för denna fina hund med en så imponerande proveniens så tvekade jag inte 5 sekunder till att bli ägare, trots det ansvar detta innebar att ha en så fin hund.

Nu har den stått på hyllkanten hemma hos mig och jag skulle jag gärna vilja veta lite mer om min hund. Frågan är när kan detta lilla charmtroll till hund vara tillverkat och vem har täljt den? Dessutom vill jag naturligtvis ha reda på vad den är värd?

Jag har en fråga till. Den saknar koppel, har den haft koppel och om så sänker det värdet mycket att kopplet i så fall saknas.

art
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 3 mars 2010 - 10.15:   

Den är lite för liten för att ha ett riktigt samlarvärde,men naiv och härlig.För övrigt en lokal täljare som med glädje har tyckt om att ge bort en Tax till ett barn.
Värdet ungefär någon hundring..
Vof
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 3 mars 2010 - 10.21:   

Rasen är känd alltsedan meldelltiden och kallas chondrodystrofisk. Är den stubbsvansad, stackarn?
Snort
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 3 mars 2010 - 15.19:   

Rök eller damm dagen till ära?