Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Frimärken & mynt » Arkiver fram till 2010-januari-20 » Ansökan om femkronorssedel  

Författare Meddelande
Snabba cash
Skickat lördag den 14 februari 2009 - 12.00:   

"Ja tack, jag ansöker om en 5-kronorssedel till priset 5 kr plus porto & exp 49 kr. Sedeln skickas tillsammans med äkthetscertifikat. Jag erhåller sedeln med 30 dagars öppet köp. Tillgången är begränsad och Mynthuset Sverige reserverar sig för eventuell slutförsäljning. Du sparar hela 124 kr mot ordinarie pris som är 129 kr + 49 kr porto & exp."

Min fråga är, ska ansökan vara vidimerad av två oberoende vittnen, och i hur många exemplar ska den upprättas? Behöver jag kontakta min advokat?

Tacksam för snabbt svar, då upplagan är begränsad och risken för slutförsäljning är överhängande. Visserligen har jag sett dessa sedlar osålda för 10 kr på Tradera, men denna har ju äkthetscertifikat.
li
Skickat lördag den 14 februari 2009 - 12.13:   

Sedeln i sig är väl trovärdigare än ett äkthetscertifikat. Jag ärvde, tyvärr, en del ovikta sedlar. Gamla femmor och tior. Försöker nog "bunta" ihop dem med gamla slitna silvermynt och sälja eländet. Ordinarie pris 129 kr kan de drömma om. Själv värderar jag dem till knappt 5 kr.
Uffe
Skickat lördag den 14 februari 2009 - 12.29:   

Tonkins priser ligger på max några tior i bästa skick om sedlen inte är stjärnmärkt. Då rör det sig om andra summer.

Så att handla av Mynthuset Sverige är ju en ekonomisk förlust. Gå helre in i en myntaffär och köp om du nu vill ha, det blir billigare och du vet vad du får.
Hm.
Skickat lördag den 14 februari 2009 - 15.26:   

Ställ samma fråga i epost till "Mynthuset". :O