Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Frimärken & mynt » Arkiver fram till 2010-december-30 » Blanka silvermynt?  

Författare Meddelande
Blank?
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 20 april 2010 - 22.03:   

Hur förvarar man nya blanka silvermynt så att de inte börjar att oxidera? En äldre tant lärde mig att silverbestick skulle lindas in i plast för att luften inte skulle komma åt silvret. Då slapp hon putsa dem när de skulle användas.
Funkar det på silvermynt?
MD
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 21 april 2010 - 19.08:   

Sätt dem i myntramar eller -kapslar som du kan köpa hos en mynthandlare. Undvik annan plast, eftersom den kan skada mynten.
joey
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 21 april 2010 - 22.54:   

Många plastsorter innehåller mjukgörare, vilket kan få förödande konsekvenser. Gå istället till en mynthandlare (om du har någon sådan i närheten) och köp ett dedicerat myntalbum.
Blank?
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 29 april 2010 - 0.38:   

Jag köpte specialmyntfickor som ska vara helt fri från mjukgörare.....men.....efter ett år i dessa fickor, så börjar det blanka att mattas av. Inte bara så att kanten som vidrör plasten börjar att bli gröna, som i de gamla fickorna, utan hela myntet börjar att bli matt.
Det säljs myntkapslar.....ett alternativ? Eller blir det den gamla tantens recept att linda in dem i plastfolie? Mycket billigare i så fall.
Patte
Medlem
Användarnamn: Patte

Meddelande nummer: 80
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 29 april 2010 - 16.46:   

Utdragslådor med sammetsklädda fack är bättre. Myntfickor och kaplsar är täta och stänger inne skadliga gaser som kan angripa ytan.
Blank?
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 5 maj 2010 - 0.33:   

Tack, men allt är mycket förvirrande. Jag trodde att myntförvaring var en väl dokumenterad teknik. Myntfickor utan mjukgörare fungerar inte, så nu får jag prova fritt i luften på sammet, inlindade i folie och myntkapslar det närmsta året. Ska bli spännande att se vad som händer.