Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Frimärken & mynt » Arkiver fram till 2011-oktober-6 » Internationell frimärkessamling  

Författare Meddelande
Mmd
Medlem
Användarnamn: Mmd

Meddelande nummer: 1
Registrerat: 7-2011
Skickat söndag den 24 juli 2011 - 23.15:   

Godkväll! Efter en liten sommarstädning har vi i familjen hittat min mors frimärkssamling av en slump. Jag vet att det är omöjligt att göra en bedömning med halvrisiga bilder och lite information. Det jag önskar är att åtminstone få en grov uppfattning om statusen på samlingen.

Samlingen innehåller frimärken från massa länder över hela världen. Oklart hur många det är, men troligen flera hundra, kanske tusental. Mycket är stämplat, men nästan alla är i bra skick. Även en hel del märken från Sverige. Märkena är i huvudsak från 60-talet.

Bilderna är inte dom bästa, men jag hoppas att dom säger något. Laddade upp bilderna på annan sida (följ länk) för att få bättre kvalitet.
http://imageshack.us/g/855/dsc00040tu.jpg/
jasmine
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 25 juli 2011 - 0.25:   

Min bedömning av vad jag såg på sidan så är där inget av något större värde,kanske där finns något som motivsamlare är intresserad av.Titta på tradera så kan du få en uppfattning av värde på motivfrimärkena det andra är som man säger massvara och saknar värde.
Mmd
Medlem
Användarnamn: Mmd

Meddelande nummer: 2
Registrerat: 7-2011
Skickat onsdag den 27 juli 2011 - 23.46:   

Ok, tack, ska kolla Tradera. Finns det för övrigt några generella faktorer som gör att ett märke är värt mer?
Patte
Medlem
Användarnamn: Patte

Meddelande nummer: 244
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 28 juli 2011 - 15.51:   

Många av dem verkar vara fantasimärken som bara trycktes för att hamna i "samlarpaket". Färgglada märken medvetet stämplade i hörnen men som aldrig suttit på brev. De brukar säljas i samlarpaket tillsammans med massvara av riktiga frimärken.