Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Frimärken & mynt » Arkiver fram till 2012-juni-5 » Förfalskningar på Tradera? » Arkivera tills 2011-juli-28  

Författare Meddelande
TBT
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 6 juli 2011 - 17.01:   

Visst gör det det! Trovärdigheten för övriga beskrivingar hamnar i källaren. Tror inte på ett ord som han skriver.
erikSim
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 6 juli 2011 - 17.04:   

ÅkeE: målande språk du har. Det handlar inte om "minsta fel". Fakta är följande: säljaren är inte vem som helst, utan en av de mest frekventa på Tradera under de senaste 10 åren. Han borde veta bättre. och har prånglat ut dessa Kinakopior i snart 10 år på Tradera! Han köper dem på bl.a. eBay som falska och säljer på Tradera i sken av äkta. Har anmält hans auktioner till Tradera som inte gör något eftersom de säger de inte har expertis inom mynt. Vad skulle jag uppnå att maila säljaren? Tror du han svarar "Oj, jag visste inte de var falska, ska skriva det i fortsättningen"? Tror du att han då ändrar en 10 år gammal försäljningsstrategi? Det är ett naivt synsätt.

Att säljaren auktioner tas upp här på AP, gång på gång, år ut och år in, är för att varna andra. Tidigare kunde man varna på Traderas forum, men det finns inte längre (för obekvämt för Tradera?). Sedan kunde man varna på Traderas DDR forum, som då kontrollerades hårt av moderatorer. Nu återstår AP för detta ändamå. Ser du problem med detta? I så fall vilka problem? Är det bättre om folk blir lurade?
erikSim
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 6 juli 2011 - 17.15:   

PS. Den här tråden har varit i liv på AP sedan minst januari 2009 (den fanns redan hösten 2008), vilket visar vilket stort behov det finns att varna för förfalskningar på Tradera. I varje givet ögonblick ligger det ute falska objekt på Traderas myntavdening, Kinakopior och annnat. Till detta kommer alla vilseledande beskrivningar, alla felaktiga klassningar, alla pyttesmå bilder, alla skojare. Mitt i all den här sk-ten finns några seriösa säljare, det gäller bara att hitta dem!
AMATÖREN
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 27 juli 2011 - 23.23:   

Jag går alltid in här och läser era varningar innan budgivning.
Tack för att ni finns!
De objekt som jag finner intressant, lägger jag in i Minneslistan först -
koll på AP - Bud - koll på AP. Ni har faktiskt räddat mig från flera dåliga köp.
mold
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 juli 2011 - 17.20:   

Allting går att sälja med mördande reklam ......

http://stores.ebay.com/beautiful1086/_i.html?_nkw=mold&_sid=824550742

http://shop.ebay.com/beautiful1086/m.html?_trksid=p4340.l2562
Medlem
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 juli 2011 - 17.51:   

Intressanta saker, men man ska nog veta var de kommer ifrån så att de inte är tveksamma. Har köpt några formar och fått dem bedömda ok. I de fallen refererades till en bok över Shanghais museums samling av formar (över 300 st olika!?). Kina hade väl en stor produktion, med flera hundra myntverk igång samtidigt så det finns nog en del...
TG
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 juli 2011 - 18.56:   

Gjuta brons i bronsformar? Hur dum får man bli? Rent geschäft avsett för mindre vetande.
Medlem
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 28 juli 2011 - 19.24:   

Bronsformarna var masterformar med vars hjälp man gjorde avtryck i ett fint ler-/sandmaterial som brändes, det var dessa "engångsformar" som sedan användes för gjutningen av själva mynten, i princip samma sätt som man tillverkar gjutprodukter idag...