Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Frimärken & mynt » Arkiver fram till 2014-maj-12 » FN Mynt  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2014-april-2Cilla122-4-14  11:05 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
Foppatofflor
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 april 2014 - 11.18:   

Jag har en son som är väldigt klok. (vad han nu har fått det ifrån)
Han tycker att det man samlar på det ska man inte behöva köpa -det ska man få eller hitta.
Jag ger honom rätt i att allt som är konstruerat för samlande ska man hålla sig ifrån.
Alla ligger och lurpassar tills prishöjningen ska komma. Skulle något sådant möjligen ske så dyker det upp en hel massa objekt i orört originalskick
och efter en vecka är hausen över. Nä satsa då på något eget, som du är ensam om att sätta värde på idag och låt tiden se om det blev en flipp eller flopp.
RainerJ
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 april 2014 - 12.59:   

Cilla12: Som jag skrev ovan är det tyvärr så att det som Mynthuset (och dess föregångar) säljer är till hutlösa priser. Polisnmälningarna har HAGLAT genom åren, vissa företag har t.o.m. fått näringsförbud. Men det har blivit nya affärskonstellationer så länge det finns en okunnig allmänhet att lura.

Läs mer här:
http://www.adelmetallforum.se/index.php?topic=1850.0

http://munteanu.se/index.php/2011/07/19/varning-for-mynthuset-sverige/

Mitt råd är: Köp INGENTING av Mynthuset. Vill någon ha mynt så kolla t.ex. på Tradera, besök en en mynthandlare eller en publik auktion om bättre mynt önskas.

Du frågar vad du ska göra med vad du köpt. Du kan t.ex. försöka sälja dem på Tradera, Blocket, etc.
Cilla12
Medlem
Användarnamn: Cilla12

Meddelande nummer: 49
Registrerat: 11-2013
Skickat onsdag den 2 april 2014 - 21.03:   

Tack RainerJ
Jag har med intresse läst dina links! usch vart jag känner mig dum,jag förstår nu att jag har varit jätteblåst av Mynthuset,ett företag som jag hade stort förtroende för.
Jag var ett blåögd naivt offer,hade egentligen inte varit intresserad eller haft intresse för myntsamlingar, men av en slump fick jag för mig att det kunde vara häftigt att ha ett mynt från samtliga FN-länder, men att jag gick in till ett samlande över en period av 16 år och att det fanns 193 länder som var anslutna till FN hade jag ingen tanke på.Och fram för allt inte att samlandet skulle hamna på en kostnad av kr 57900:-
Jag får skylla mig själv,,,jag borde ha tänkt efter före.
Jag trodde att man kunde lita på ett i mina ögon stort och fint företag,och fram för allt lita på deras prissättning av deras produkter.
Namnet Mynthuset tyckte jag borgade för att det var ett respekterad statligt företag.
Nej,,, det blir nog inte flera myntaffär för min del. Tack för all information RAINERJ
Peo62
Medlem
Användarnamn: Peo62

Meddelande nummer: 4
Registrerat: 2-2014
Skickat torsdag den 3 april 2014 - 9.08:   

Cilla12, låt inte detta avskräcka dig! Du kan skaffa dig en fin FN-myntsamling genom att köpa mynt t.ex. på Tradera / ebay eller hos någon traditionell mynthandlare. Genom att "jaga själv" - istället för att prenumerera - kan du få ihop din samling både mycket billigare och (troligen) snabbare. Och du kommer garanterat att ha roligare under tiden. Att samla mynt är både lärorikt, spännande och utmanande!
Foppatofflor
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 3 april 2014 - 10.06:   

Som jag föreslog förut Cilla12. Ska man chansa på att något kommer att stiga i värde så ska man satsa på reella varor. Inte på saker som väggtallrikar och minnesmedaljer vars enda syfte är att fylla ett hål i en samling.
FN-mynt är mindre ett mynt än vad en jultallrik är en tallrik.
En och annan "samlare" finns väl kvar, och Peo62 verkar vara en av de envisare, men en sån här sak ska man bara släppa och skaffa sig sitt roliga på annat sätt.
Själv har jag någon låda med förstadagsbrev från alla FN-Nationer liggande. Varenda frimärke hade ett pris som naturligtvis skulle stiga och ge en ordentlig förtjänst. (Inköp kanske 15-20000)
Jag kan sälja hela klabbet för en hundring.
Det hör till saken att breven var inköpta av en person som hade mer än ett snabblån och ganska omfattande skulder. Själv har jag köpt dem i parti på konkursauktion.
Peo62
Medlem
Användarnamn: Peo62

Meddelande nummer: 5
Registrerat: 2-2014
Skickat torsdag den 3 april 2014 - 12.50:   

@Foppatofflor: Som du kanske ser om du läser mitt inlägg mer noggrant så talar jag INTE om värdestegring eller dylikt. Jag talar om samlandets GLÄDJE, vare sig man nu har valt att samla på mynt, fingerborgar, kulspetspennor eller Kalle Anka-tidningar.

Själv samlar jag på 1700-talets kopparmynt, polletter och medaljer och har så gjort sedan mer än trettio år - så ja, jag är en envis "samlare".

FN-mynt har jag aldrig samlat på, men jag menar att även dessa kan fungera som en inkörsport till mynthobbyn. Genom att glänta på porten till myntvärlden kan det ju sedan tänkas att man väljer en annan inriktning (om man så vill)...
Foppatofflor
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 3 april 2014 - 13.48:   

Och jag menar, som du kanske förstått??? att man ska släppa allt vad FN-mynt heter och ta en annan väg in i samlandet. Det finns oändligt många andra vägar och en del är gratis medan en del kostar... Min mor började samla mynt på 1930-talet då hon hittade några i en gammal börs på vinden. Sedan har hon haft svårt för att lämna ett mynt ifrån sig utan att först vända på det flera gånger. :-) Hennes samling är rätt omfattande ska jag säga...Och hon blev inte "samlare" på artificiell väg.
Själv har jag vissa problem med mitt samlande eftersom mina objekt tar stora ytor i anspråk och kostar mig mycket pengar i hyror och andra avgifter. Toffelsamlingen har jag faktiskt gjort mig av med, men jag samlar porslinskockar under mottot: "Ju fler kockar desdo större samling"