Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Koppar & mässing » Hästar med vilda västern-vagn  

Författare Meddelande
Sredna
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 19 maj 2015 - 18.43:   

Sparbössa gissar jag själv. Denna hittade jag djupt under annat skräp i skogen när jag var liten gosse. Någon som vet var och när den kommer från? Gjuten i kopparliknande metall. Dags för metallåtervinningen?
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 3943
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 20 maj 2015 - 0.11:   

Det finns ju samlare av sparbössor och det är väl bara det ev. innehållet av mynt som vid det här laget är moget för återvinning. Den har antagligen en gång varit försilvrad. Det är väl inte omöjligt att den på en auktion kunde inbringa mer än vad det någonsin funnits i vagnen.
Sredna
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 20 maj 2015 - 17.38:   

Tack Les. Det är ju alltid tråkigt att kasta grejer. Jag ska auktionera ut eländet för småpengar så får vi se om någon vill ta över vården av prylen. För mig är den bara ännu en sak som tar plats och är i vägen.
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 3946
Registrerat: 9-2009
Skickat onsdag den 20 maj 2015 - 23.28:   

När man ser hur mycket underliga saker, för att inte säga fula, som säljs i butiker idag, förstår man att det finns köpare till allt.
Själv lider jag av separationsångest, det påstår i varje fall min hustru, och jag hade säkert behållit denna sparbössa. Jag är övertygad om att någon tar den till sitt hjärta, kanske någon som inte redan fyllt varje utrymme med auktionsgods och "bra att ha". :-)