Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Svensk modern konst - grafik » Arkiver fram till 2010-januari-7 » Konstlotteri ! » Arkivera tills 2009-januari-27  

Författare Meddelande
Dr.F
Skickat måndag den 26 januari 2009 - 20.16:   

Vackra att titta på är ju en smaksak, skulle vara intressant att se bilderna. Mvh. Dr.F
Anders J
Skickat måndag den 26 januari 2009 - 20.33:   

OOps, nu blev jag plötsligt fel växlad. (Bank i Danmark). Jag trodde konstföreningar var till för att utveckla medlemmarna i att ta mot och se konst. Hur engagerad är du, Panodilen, i din "konstförening"?
Konstlotteri är vad det är. Vinsten pressenteras. Du satstsar och förlorar en femtiolapp då du tror att konstnäreninte är värd mer.
Konst för mig är det jag gillar! Konst är inte det jag vunnit. Konst för mig är det jag kan se.
MVH Anders J
Panodilen
Skickat måndag den 26 januari 2009 - 21.29:   

Håller helt med dig Anders...konst är något som man själv tycker om.
Nej jag har inte alls varit aktiv i vår förening och dessutom har jag gått ur den ...det är helt rätt att jag har betalat c;a 50 kr /månad för lotterna men min önskan var naturligtvis att vinna något som jag tyckte var fint att ha på väggen och inte ställa upp på vinden. En av tavlorna är bara en stor fylld svart cirkel med ett lite vitt "hål" i mitten...jag blir inte "glad" av att titta på den,så för mig är det inte konst...men jag vet att konstnären är erkänd.Det jag menar är att eftersom Konstföreningen köpt in dessa tavlor till ett högt pris så känns det lite snopet att bara få 2-300 kr för dem om jag nu skulle göra mig besväret att sälja dem (även om jag bara betalade 50 kr för lotten *ler*)
Nu var det inte så att man först såg tavlan och sedan köpte en lott,utan man betalade varje månad och sedan var det dragning ,minns inte hur ofta, och om man vann så var det först då som man såg "konsten" när man fick den i sin hand.
En gång om året var det storvinster och om man då hade tur fick man själv välja en tavla från ett inköpt sortiment,den turen hade inte jag !
Anders J
Skickat måndag den 26 januari 2009 - 21.49:   

Panodilen, se min vy. Loppis, auktioner. Vad vill jag med mitt köp?
Ibland köper jag dumma saker för att visa upp här på AP.
Varför? Jag lär mig, jag funderar, jag tror och vet, att de som är här och berättar om konst ger mig förutsättningar för att utveckla mitt sätt att se.
Jag är helt övertygad om att du, Panodilen, ser andra saker i konst än lotteri, om du är med oss här på AP en liten stund.
Shit, det blev visst en hyllnig till alla er som lärt mig lite.
MVH Anders J
Britta
Skickat måndag den 26 januari 2009 - 22.12:   

Du skriver Rune Jonsson - menar kanske Rune Jansson. I så fall högst aktuell nu. Vore intressant se en bild på dina blad.
thot
Skickat måndag den 26 januari 2009 - 22.58:   

Ja, varför inte visa bild?

mvh
thot
fnörp
Skickat tisdag den 27 januari 2009 - 2.03:   

Tjena! Konst som köptes på 80-talet som tema? Det låter som ett riktigt roligt program. :)
Panodilen
Skickat tisdag den 27 januari 2009 - 9.47:   

Ska göra ett försök med foton,men det blir reflexer :-(

Bild