Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Utländsk konst » Arkiver fram till 2010-januari-16 » Chr Bennedsen  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-februari-13Britta13-2-09  8:17 
Arkivera tills 2009-februari-13Nemi13-2-09  22:27 
Arkivera tills 2009-februari-16thot16-2-09  13:07 
Arkivera tills 2009-mars-02thot2-3-09  12:50 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
eff.
Skickat tisdag den 3 mars 2009 - 4.58:   

Hej Thotmes II.

Jag har precis funnit den här Artsalesindex och förvånas över att den är gratis. Vi skall nog inte skriva och berömma den för då kostar det snart pengar. Det är ju ett sätt att komma in på marknaden liksom Findartinfo en gång var inne på och också genomförde. För mej räcker nog denna sajt då Artprice höjt en del. Där är faktiskt väldigt många noteringar på Artsalesindex/Artinfo. Jag har också flera gånger hittat mer information där än på Artprice. Jag har fyra eller fem olika ställen jag vänder mig när jag söker information om en konstnär.

mvh
thot
Skickat tisdag den 3 mars 2009 - 13.46:   

Hei eff.

Man kan også søke på auksjonsresultater på de
store auksjonshusene. Man får brukernavn og
passord gratis. Artsalesindex/Artinfo oppdaget
jeg for noen måneder siden, og har funnet priser
på tavler jeg ikke visste om tidligere, bl.a.
en notering på norske Christian Magnus som ble
omsatt på Blomqvist i Oslo for 18.000 NOK.
Han var vykort-maler/illustratør. Det er
mange navn jeg ikke har rukket sjekke mot
den databasen ennå.

Ha en fin dag.

mvh
thot
Eeva
Skickat torsdag den 5 mars 2009 - 23.43:   

Hejsan på er!
Eff, jag vågar knappt nämna att Bruun Rasmussen också säger att det är Jens Christian trots att jag skrev att det måste vara en annan Bennedsen. De var ändå inte intresserade av den och skrev att Bennedsens tavlor inte var så eftertraktade och tyckte att jag skulle vända mig till en antikhandlare. Jag kunde ju inte säga att den inte var till salu...:) Tack för länkarna ovan och för råden eff.
gbg
Skickat torsdag den 5 mars 2009 - 23.59:   

Ja då är väl frågan behandlad efter konstens alla regler. Så en ytterligare vända kan väl knappast vara befogad?????????? mvh
Eeva
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 0.01:   

Nä jag tänker inte gå till någon antikhandlare. Tavlan hänger bra på väggen här :)
gbg
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 0.10:   

Ja då är det ju frid och fröjd. mvh
eff.
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 0.23:   

1.Eeva. Jag är väl förtrogen med Bruun Rasmussen och deras intendenter. De sysslar inte med Jens Christian Bennedsen och är heller inte förtrogna med hur han signerar. De slår också upp i samma konstprisindex som jag själv gör. Din signatur och din målning är inte i närheten av Jens Christian Bennedsen även om jag också vet att det slinker igenom katter bland hermelinerna ibland. Synd lite att man skall behöva tala för döva öron som vanligt. Det hade varit lockande att ingå ett vad med dej via mellanhänder så att vår anonymitet inte röjs. Jag är i så fall beredd att satsa 1000 kr på att detta inte är en Jens Christian Bennedsen. Skall vi göra upp vadet? Jag tycker faktiskt att du skall lägga ner lite tid själv i stället då du har svaret på sidan här. Jämför de båda signaturerna så har du kommit en stor bit på väg. Och ta i övrigt mina råd ad notam. Annars får du fortsätta att vara beroende av andras tyckanden hit och dit. Du är bästa dräng, så att säga.

2.
Jag undrar lite över vart gbg vill komma. Vad tillför din kommentar? Skall vi ha en seriös konstbedömningssida eller inte? Skall jag låta mig nöja med att Eeva har talat med någon på Bruun Rasmussen? Vill du införa envälde i Sverige också? Man skulle kunna tro det så tydligt auktoritetstroende som du är...

Vad gav din kommentar, ärligt talat?

mvh
gbg
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 1.21:   

Nu skall du inte vara sådan, jag har inte på något sätt sagt vad jag tror, har konstaterat att det bör räcka med dina och toths ord. I dessa två inlägg jag gjorde bedömde jag här kommer ingen längre i bedömningen, det borde ju nu vara upp till Eeva att antingen satsa på ena eller andra antikprataren. Och efter Eevas ord tavlan skall ej säljas, då är det väl ej svårt att säga.
Ja då är det ju frid och fröjd. Enbart av hänsyn till dig och toth så avstod jag att kommentera tavlans upphov. Enbart för att ej dra igång mera diskussioner. Fattar ej vad jag gör för fel, men en sak vet jag, vartenda ord jag säger här står jag för. Blir det fel någonstans så har jag förstånd att backa och be om ursäkt. eff du tar på dig för stort allvar i andras bedömningar, var och en kan nog själv klara ut sin egen åsikt.
Sedan är det väl frågaren som skall avgöra vad som kan vara rätt att använda sig av, i detta fallet vände sig Eeva till tredje part och fick ett utlåtande från Bruun Rasmussen. Normalt borde det väl vara slut här. ///Därför mina ord. Varför skall jag tillföra något. Du som är totalt auktoritär i ditt bedömande, och ger ej utrymme för andras åsikter. Finns ingen orsak för mig att blanda mig i detta med vem som målat tavlan, redan från början i tidigt stadium sa jag att jag hade en åsikt vem som målat. 16/2 9,04 . Och deklarerade även att jag hade förstånd att tiga, vilket jag även gjort och gör.
Så gå inte på mig med dina i mina ögon onödiga påhopp. mvh
Nikolina 5
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 9.19:   

Det finns ingen person som tycker sååå mycket om sig själv, och är en sådan stor
besserwissertyp som eff!
Britta
Skickat fredag den 6 mars 2009 - 9.47:   

Två saker uppskattar jag hos dig Nikolina:

1. Ditt goda omdöme +
2. att du ofta tycker som jag.
eff.
Skickat lördag den 7 mars 2009 - 4.47:   

Gbg!
Jag skulle nästan kunna tro att även du som gammal konstnasare har haft i dina händer mer än ett exemplar av Jens Christian Bennedsen genom åren. Därför har du ett större ansvar än de flesta att ge med dig av din kunskap om inte minst skillnader i signaturer i detta fallet. Därför kommentaren.

Jag har serverat den rätta signaturen på ett fat vilket var och en seriöst konstintresserad kan vidimera. Sitter man inte själv på lätt överförbara kunskaper i frågan så skall man väl ha förmågan att kunna lita på de som ger sig i kast med att förklara.

Att detta inte ger respons utan att tyckandet fortgår i oförminskad styrka får åtminstone mej att förvånat rista på huvudet.

Sen kan jag bara fråga Nikolina 5 om hon/han verkligen bättre uppskattar en sida med sk-itprat och onyanserat tyckande än försök på att i görligaste mån förhålla sig till ett seriöst undersökandesätt.

Som jag sagt tidigare är tyckande om konst något som jag anser inte tillför svaren som frågarna är ute efter ett dyft.

Vad Britta anbelangar så har jag väl tidigare haft visst fördrag med hennes kaffesvammel och hennes bulldoftande kommentarer från vad jag tror Skånes "skobygder".

Ibland slinter pennan och river stora hål i förnuftet, tyvärr. Mer kaffe, Britta, mer kaffe....

Fortfarande står kampen mellan tyckande och korrekta svarsuppgifter mot vartannat. Och det som intresserar mej är inte allmänt kaffesvammel och samkväm i största allmänhet. Det hjälper ingen hjälpsökande.
Gyllne morgon
Skickat lördag den 7 mars 2009 - 7.52:   

Om man vågar titta efter så upptäcker man att konst är mycket mer, så var i stugan placera man en bild alà "Jens Christian Bennedsen"?
gbg
Skickat lördag den 7 mars 2009 - 14.10:   

Gyllne morgon. Givetvis där man tycker den fyller sin funktion bäst, och denna kan väl ej vara svårt att hitta en fin plats till. Kaffe på dig Britta och övriga kanske. Tyvärr eff så tillför ju inte mitt inlägg här konkret svar vem som målat. Tycker det finns utrymme för annat i en diskussion. mvh
eff.
Skickat lördag den 14 mars 2009 - 2.43:   

Hoppla gbg!

Välkomnar fortsättningsvis dina gedigna kunskaper om Jens Christian Bennedsen. Att mörka i sammanhanget berikar färre än få....

Troligen har du sett mer än en på nära håll genom åren...


mvh