Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Utländsk konst » Arkiver fram till 2010-januari-16 » Danskt sekelskifte? Vem är konstnären? » Arkivera tills 2009-mars-03  

Författare Meddelande
Nikolina 5
Skickat måndag den 2 mars 2009 - 9.13:   

Roka,här har du delvis fel.
Det var/är många i arbetarklassen som har kunskaper och uppdaterar sig.
Ibland handlar inköpen om prioritering.
Plupp
Skickat måndag den 2 mars 2009 - 17.07:   

Problemet är ju att hamnar man utanför de lite större städerna så minskar ju chanserna att få se god konst drastiskt, och det är väl också där som de ambulerande skräpnasarna haft störst framgång.
Däremot är det ju helt gratis att förkovra sig via bibliotek, internet etc., så man kan knappast skylla på klasstillhörighet längre, det handlar om att vara villig att lägga ner arbete på att lära sig.
Jag unnar verkligen alla att få uppleva riktigt bra konst, men den behöver ju inte nödvändigtvis hänga hemma på väggen. Dock har ju de flesta idag råd med dator, bil, flat-TV, flera mobiler etc. så därför är väl heller inte konsten i första hand en kostnadsfråga, utan snarare en fråga om prioritering. Så ser det åtminstone ut i mitt eget fall.
mvh
gbg
Skickat måndag den 2 mars 2009 - 19.02:   

Nu börjar ni snart närma er punkten i ert diskuterande, att vad är god konst alternativt
dålig konst måste förklaras, givetvis så går ej detta generellt, vi har ju alla olika uppfattningar om detta. Sedan anser jag ej att kvaliten på konsten har något med klasshörighet att göra, men däremot prisläget kan ju vara avgörande för inköp eller ej. Det är frestande att ställa en fråga till Plupp samt en till Roka, men jag avstår. Lyssnar och lär en stund till, men nog börjar det bli en intressant diskusion. Som avslutning bara att god konst behöver ej vara dyr, medan dålig konst kan vara mycket dyr, så priset har inget med kvaliten att göra. mvh
Britta
Skickat måndag den 2 mars 2009 - 19.52:   

Ett "s" till i diskusion skulle sitta fint.
gbg
Skickat måndag den 2 mars 2009 - 22.22:   

Ja, fröken. Skall minnas detta framöver. mvh
Britta
Skickat måndag den 2 mars 2009 - 22.43:   

Du tar säkert inte illa upp, men när jag nu har tagit på mig rollen som AP:s språkpolis till mångas förtrytelse så göres inga undantag.

För sent att supa kaffe, dags för sömnpillret tror jag. Go´natt på sej.
eff.
Skickat tisdag den 3 mars 2009 - 4.21:   

Skåneper skriver:

"Jag tycker att regeringen borde införa en skrotningspremie för skräpkonsten. Man tillsätter ett antal skrotningsuppsyningsmän(kvinnor) som åker runt på loppisar och auktioner och köper upp skräpet och levererar till fjärrvärmeverken. Där eldar man upp det efter att ha monterat av ramarna, vilka kan återbördas till ramaffärerna. Med ett dyligt förfarande slår man flera flugor i samma smäll. Arbetslösheten minskar och värdefull värmeenergi tas tillvara. mvh"

Obetalbar humor. Jag skrattade långt och länge. Så skall en slipsten dras i konstdebatten. Här höjdes nivån ett angenämt snäpp.
Skåneper
Skickat tisdag den 3 mars 2009 - 12.01:   

Gbg skriver"priset har inget med kvaliteten att göra". Så sant som det är sagt. Jag tror att tiderna har aldrig varit bättre än nu för att köpa god konst för pengar som de flesta kan avvara. Jag vill visa några exempel. Nedanstående tavlor har jag under det senaste året inköpt för sammanlagt 760 kr. mvh

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild