Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Svensk modern konst - grafik » Arkiver fram till 2010-januari-7 » Jan Stenvinkel  

Författare Meddelande
Konstälskaren
Skickat söndag den 28 juni 2009 - 21.33:   

Äger denna underbara serigrafi? av Jan Stenvinkel. Jag undrar om någon möjligen känner till titeln samt eventuellt värde?

Tacksam för svar!

bild
gbg
Skickat söndag den 28 juni 2009 - 22.55:   

Ja det är han. Försäkringsvärde 1500-2000kr.
eff.
Skickat måndag den 29 juni 2009 - 2.20:   

Hej gbg och andra.

Nu inför vi något nytt på AP. Nämligen försäkringsvärde. Är det inte bäst att vi benar upp vad vi menar i förhållande till auktionsvärde? De tre senaste auktionsslagpriserna varav två är från Göteborg är på 10, 55 och 71 Euro. Allt enligt Artprice.

Jag är medveten om att man tar upp högre värde än dagens färsäljningspriser när man talar om försäkringsvärde och därför blir min fråga:

Får vi inte svårt att diskutera bägge begreppen parallellt?

mvh
gbg
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 9.26:   

Konstälskaren. Jag får förklara då hur jag menar, eff tycks enbart var intresserad av sina egna lustifikationer. Jag avser ju det eventuella pris du får betala om man köper bladet i något galleri eller konsthandel. Att observera dessa priser som noteras på Artprice är inte relevanta när det gäller nyinköp. I stort sett är det handlare som köper på auktioner, samt att det är inte hela prisbilden som redovisas på Artprice det tillkommer 20 procent samt slagavgift 50kr. Så nyanskaffningsvärdet skall ju stå i relation med försäkringsvärdet. Inte springer försäkringsbolag land och rike runt för att hitta billigaste auktionen vid en eventuell ersättning. Nej givetvis går de till ett galleri eller konsthandel, där kostar bladet vad jag sagt. För övrigt ett typiskt blad för konstnären. Hoppas att även du eff är nöjd med mitt svar. Jag skulle gärna bjuda dig på en Mollbergare men tror mig veta att du ej nyttjar detta underbara stimulatia min gode eff. mvh
Britta
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 9.47:   

Här är en som gör - - -
Konstälskaren
Skickat fredag den 10 juli 2009 - 19.15:   

Ett sent men stort tack till gbg. Jag vet vad försäkringsvärde är och anser att du har helt rätt i ditt resonemang. Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon titel, men ett galleripris på ca 2000:- verkar stämma bra. Än en gång tack!
Omega
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 3 september 2009 - 21.50:   

Vill minnas att titeln är "Fin gran" eller "Vacker gran".

Upplaga: 300ex.

mvh