Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Utländsk konst » Arkiver fram till 2010-januari-16 » Vem kan ha målat denna? » Arkivera tills 2009-september-2  

Författare Meddelande
Plupp
Medlem
Användarnamn: Plupp

Meddelande nummer: 23
Registrerat: 8-2009
Skickat onsdag den 26 augusti 2009 - 23.57:   

Med tanke på att konstnären är en av romantikens förgrundsgestalter kan man väl snarare undra över varför priset inte blev högre? Det handlar ju trots allt om ett objekt som är eftersökt av samlare och museer världen över. Ett skäl kan vara att målningen inte ansågs som tillräckligt representativ jämfört med andra verk.
eff.
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 27 augusti 2009 - 1.23:   

Målningen köpes i så fall för sin proveniens eller sin upphovsman och inte just för sin konstnärliga kvalitets skull. Skälen har jag delvis angett ovan. Att muséer är med i leken ser jag som självklart.

Till Bernt vill jag bara säga: Jag har inget personligt emot dej och har fört diskussioner med dej om konst. Tyvärr har jag uppfattat det som om du i fall du trott dej ha rätt överreagerat och sett fakta som personangrepp. Det behöver ju inte vara så att du har världens bästa koll på Erik Höglund eller Ankarcrona. Väl?
Motparten är ju ännu okänd!
Bernt
Medlem
Användarnamn: Bernt

Meddelande nummer: 29
Registrerat: 8-2009
Skickat torsdag den 27 augusti 2009 - 6.57:   

Jag reagerar när jag vet att jag har rätt i en fråga. Personangrepp ger jag mig bara i kast med om jag utsetts för sådana av annan part först. Nu handlar det dock om en annan målning och med tanke på pris kontra kvalitet så anser jag den övervärderad.
mvh
Terese
Oregistrerad gäst
Skickat torsdag den 27 augusti 2009 - 21.29:   

Kanske säger era inlägg mer om ert omdöme än om förtjänsterna hos Friedrichs måleri. Jag anser målningen vara alldeles utsökt.
eff.
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 28 augusti 2009 - 3.19:   

Terese! Som jag och Bernt påpekar så finns det enormt många utsökta målningar långt under det spann vi här talar om. Din åsikt att målningen är alldeles utsökt behöver inte betyda att den är värd 12 miljoner, således.

Läs tidigare inlägg för vidare information.

Men visst saknar man Harald lite???? Han har mycket att svara på. Bland annat om ramen verkligen var lite krusig i kanten, eller vad han skrev.

mvh
Plupp
Medlem
Användarnamn: Plupp

Meddelande nummer: 26
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 30 augusti 2009 - 11.12:   

Nationalmuseum visar i höst den första ( och förmodligen enda ) större utställningen i Norden med Caspar David Friedrich. Utställningen öppnar den 2 oktober och håller på till 10 januari.
Bernt
Medlem
Användarnamn: Bernt

Meddelande nummer: 45
Registrerat: 8-2009
Skickat onsdag den 2 september 2009 - 20.32:   

Jag tycker det är trist att även Nationalmuseum (liksom moderna) främst tycks inrikta sig på utländskt måleri. Det finns så oerhört många teman kring svenskt äldre måleri (före modernismen) som NM hade kunnat producera fantastiska utställningar kring. MoM tycks tyvärr anse att det aldrig gjorts någon svensk modern konst värd att visa.
mvh
Totte
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 2 september 2009 - 21.12:   

Bernt,

vilka teman tänker du på då? :-) Blev nyfiken!