Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Svensk modern konst - olja/akvarell » Arkiver fram till 2010-februari-12 » Stig Sasen  

Författare Meddelande
ag
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 14 november 2009 - 13.53:   

Finns det någon som kan berätta något om konstnären Stig Sasen. Han var uppenbarligen verksam i Stockholm under mitten av 1900-talet och gjorde fina akvareller som ibland dyker upp på loppisar och auktioner till billiga priser. Vad hette han "på riktigt" ? När levde han? Finns han representerad på museum?
ag
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 december 2009 - 0.22:   

Inget svar så här långt. Lite mer info som kanske kan väcka någon tanke därute. Enligt uppgift ska konstnären också ha varit verksam i Malmö. Kanske det kan ge ngn ledning. De akvareller av honom som jag har är daterade mellan 1955 och 1958. Stockholmsmotiv. Jag gissar att han kan ha varit verksam som tidningstecknare, bokillustratör eller reklamtecknare. Det finns dock ingen med namnet Stig Sasen folkbokförd i Sverige under 1900-talet
tyke
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 december 2009 - 8.19:   

Hej ag visa gärna akvarellerna här kan vara kul att se dom. Vem vet någon här på Ap kanske känner igen konstnären utifrån akvarellerna.
Mvh tyke
ag
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 december 2009 - 21.28:   

Tämligen typisk bild av Sasen, ehuru odaterad.Sasen
ag
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 13 december 2009 - 21.29:   

Sorry, bilden följde tydligen inte med. Återkommer.
Danne
Medlem
Användarnamn: Danne

Meddelande nummer: 61
Registrerat: 8-2009
Skickat lördag den 19 december 2009 - 14.27:   

Stig Sasen var en dansk konstnär som åkte runt på företag, framför allt i sydsverige, och sålde sina gouacher för ca 50 år sedan.
Bilderna föreställde oftast kust och hav.

Han riktiga namn var Stig Andersen.
ag
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 19 december 2009 - 21.38:   

Jag ska göra ett nytt försök att ladda upp en bild efter helgen. En konsthandlare jag talade med sa att Stig Sasen inte var identisk med den danske konstnären men jag tror på Dannes uppgifter; inte minst pga att jag också hört att Sasen var verksam i Malmö och Helsingborg på femtiotalet. Finns det någon ytterligare information om Stig Andersen på nätet, till exempel, eller någon bok? Lustigt nog är de cirka femtio akvareller jag har enbart rena stockholmsmotiv, ofta mycket detaljerade, alltså inga kust- och havmotiv. Ingen hög konstnärligt verkshöjd men mycket fina snapshots från femtiotalets Stockholm.