Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Konst » Svensk modern konst - grafik » Arkiver fram till 2010-januari-7 » NERMAN  

Författare Meddelande
Mg
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 24 november 2009 - 20.48:   

Jag har idag köpt en tavla som ser ut att vara en litografi, tryckt på ett papper med struktur i. Den föreställer en flicka eller kanske en pojke som sitter bland blommor i en kruka. Ovanför till höger och vänster finns en fjäril. Bakgrunden är svart. Storlek 19,5cm X 21cm. Till vänster under bilden står Nerman, förmodligen Einar Nerman för barnet påminner om "solstickepojken". Vet någon något om denna bild och i vilket sammanhang hör den hemma?
Gbg
Medlem
Användarnamn: Gbg

Meddelande nummer: 1808
Registrerat: 8-2009
Skickat tisdag den 24 november 2009 - 20.58:   

Troligen har du köpt ett vanligt tryck av Einar Nerman, tolkar det så efter din beskrivning. Alltså en bild efter en befintlig målning. Men måste få mer uppgifter för att vara säker, bild är troligen ett måste i samanhanget, exempel lito så bör den vara både signerad och numrerad, med blyerts annars ganska så säkert ett vanligt tryck som ingick i en liten mapp på 4 eller 6 bilder. Men bild kan skingra mysteriet. mvh
Lars W
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 25 november 2009 - 18.23:   

Nermans illustrationer till sagan Tummelisa (av HC Andersen) låg till grund till bilden för Solstickan. Flicka blev alltså pojke. Jag gissar att du har ett tryck av hans illustrationer till Tummelisa.
Mg
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 4 december 2009 - 21.48:   

Jag har nu sett att det är ett "raster" i min bild, så det är bara ett enkelt tryck. Vågar någon uttala sig om ev värde?