Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Klockor & ur » Lodregulator vägrar slå - tips?  

Författare Meddelande
Cuslongodibb
Medlem
Användarnamn: Cuslongodibb

Meddelande nummer: 20
Registrerat: 6-2012
Skickat onsdag den 10 september 2014 - 15.26:   

Jag har en lodregulator av märket Gustav Becker från 1910. Den har skött sig bra, men senast vi drog upp den vägrade slagverket att fungera. Lodet som driver slagverket sjunker inte utan verkar ha fastnat. I övrigt går klockan normalt. Någon som har något tips på vad jag kan göra för att åtgärda detta? Känns inte som något stort fel. Måste det bli en tur till urmakaren? Vill ogärna frakta den här tingesten om jag inte är tvungen - - -

/ CuslonGodibb
Urfix
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 10 september 2014 - 16.13:   

Ett litet sprut med 5-56 brukar hjälpa.
Cuslongodibb
Medlem
Användarnamn: Cuslongodibb

Meddelande nummer: 21
Registrerat: 6-2012
Skickat onsdag den 10 september 2014 - 16.39:   

5-56 dyker upp i diskussioner här då och då. Jag måste tyvärr erkänna att det hänt att jag använt det i "enkla" ur - men att söla ned en i övrigt vacker lodregulator från 1910 med 5-56 känns inte riktigt bra - - -

Jag har mer intrycket att det är någon "spärr" som hakat i någonstans.

/ CuslonGodibb
urvän
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 10 september 2014 - 17.04:   

Har du provat att aktivera slaget manuellt?
Tilltrasslade lodsenor är det första man tänker på.
Det kan vara vinspelet som flytta sig lite grann axialt så det tar i något av hjulen.
Kika på det.
har du flyttat klockan?
Nej nej, inte 5-56!
Gösta_l
Medlem
Användarnamn: Gösta_l

Meddelande nummer: 69
Registrerat: 10-2010
Skickat onsdag den 10 september 2014 - 21.59:   

Det har diskuterats olja i detta forum tidigare, har sett att det oftast slutar på ett oönskat sätt. När man sprutar en aerosololjedimma direkt på ett urverk ligger mest nackdelen i att det mesta av oljan hamnar där den inte gör någon verkan, Det som händer är att den lilla oljeskvätt som till äventyrs hamnar i lagringen inte hålls kvar utan sprider sig som en hinna på verket. Om man nu ska använda 5,56 då bör man spruta en skvätt i en liten kork och där doppa en oljegivare och påföra oljan enbart till lagringens försänkning. Om sedan hjulaxlarna förs axiellt får det inte knäppa eller kännas som skrapigt för då är tappen sliten och har ränder som befrämjar friktionen. Skulle uret ticka igång med det blir det egentligen en otjänst man levererar verket. Och man skjuter en översyn framför sig. Det sägs ofta att verket slits och att det blir dyrbarare att åtgärda den riktigt sedan , men det är inte så säkert att det blir det.Är tappen mogen att bytas, blir det naturligtvis samma tidsspillan oavsett slitaget.

Din lodregulator kan vara behäftad med större eller mindre fel. Ta en stark lampa och lys in i sidofönstret och undersök om hammaren går fri. den kan ha hakat fast i klangspiralen. Din klocka kan ha stannat med utgånget lod precis när hammaren skulle lyfta och att då slagverket vill ha en extra hjälp att starta, normalt skall slagverkets hammare inte påverka slagverket vid starten, hjulen bör hinna få upp lite kraft i reserv innan jobbet med att lyfta hammaren inleds. Så pilla hammaren lite uppåt. Kanske det hela rättar till sig.
Cuslongodibb
Medlem
Användarnamn: Cuslongodibb

Meddelande nummer: 22
Registrerat: 6-2012
Skickat måndag den 27 oktober 2014 - 22.22:   

Tack för svar, allihop!

Jag kan meddela att ingen 5-56 har blandats in, men vi lyckades få gång på klockan igen ändå. Vi kunde inte med blotta ögat se något uppenbart fel, men efter att ha tagit ur själva urverket ur boetten och kontrollerat lite "här och där" att allt löpte fritt så blev det ordning på det hela igen

meddelar
CuslonGodibb