Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Kolsyrepistol » Arkivera tills 2009-januari-23  

Författare Meddelande
Frågvis
Skickat onsdag den 21 januari 2009 - 13.21:   

Jag har funderat på att köpa en kolsyrepistol för att engagera familjen i lite trivsamt skytte i sommar. Hobbex säljer en pistol som ser trevlig ut och som rymmer hela 28 st kulor. Den heter Anics Blackbird A-303 och kostar 1.495:-. Är det någon av herrarna som har erfarenhet av den pistolen och kanske lite upplysningar om hållbarhet/kvalitet, tillverkare etc.?
MZ
Skickat onsdag den 21 januari 2009 - 15.47:   

Anicspistolen är tillverkad i ryssland. Den är ganska finurligt konstruerad. vilket gör att den har stor magasinkapacitet och är ralativt snål med kolsyran. Nackdelen är ett mycket tungt avtryck och taskig precision. Sen är nog inte kvalitén den bästa.


Om du vill ha en co2 pistol rekomenderar jag någon av umarex modeller. Och då en variant för diaboler och inte rundkulor. De finns flera modeller. Det är mesta utseendet som skiljer dem åt. Samma prylar i olika skal alltså.


Om du inte just vill ha co2-drift rekommenderar jag weihrauch hw 40. Det är en enkelskotts pistol med förkompression. Används som en fjäderdriven pistol men den är rekylfri. Kostar runt 1500kr. Dessutom finns en kopia tillverkad i kina för halva det priset.


Det ligger en fin röhm co2-pistol ute på tradera nu. Det är en av de bästa co2-pistolerna med magasin för rimliga pengar.


http://my.tbaytel.net/~coopers@tbaytel.net/HW40Review/
http://www.co2airguns.net/collection/index.htm
Frågvis
Skickat torsdag den 22 januari 2009 - 13.29:   

MZ, förlåt att jag fortsätter att bombardera dig med frågor. Umarex modeller är visserligen fina, men tämligen stora och tunga. Jag är ute efter en liten smidig kolsyrepistol av bra kvalitet som även min dotter ska kunna använda. Hon är liten och späd och mina luftpistoler är för stora för hennes händer. Min BSA 240 Magnum 5,5mm t.ex., vilket drag! Har du skjutit med en sådan nå´n gång? Då får man verkigen passa sig för rikoschetter! Kolsyrepistoler har dessutom fördelen att man inte behöver spänna upp dom för varje skott. Gamo har en modell som heter PT-80 till ett överkomligt pris. Har du, eller någon annan, erfarenhet av den vad det gäller kvalitet och storlek? Jag tar tacksamt emot även andra tips.
MZ
Skickat torsdag den 22 januari 2009 - 14.50:   

Inga problem. Jag hjälper gärna till.

Det är säkert inget fel på gamopistolen. Men jag gillar inte gamo i allmänhet.

Jag har haft en bsa 240 magnum. Ganska rolig. Men svår att skjuta bra med pga rekylen.

Umarex har några enklare modeller som är tillverkade i plast. De väger mindre och är billigare. I samma prisklass som gamo. Jag har dock inte testat någon sådan.

Om du köper till dottern så tycker jag ett pistolen skall ha möjlighet till både single och double action. En pistol där man inte kan spänna upp mekanismen separat har ofta ett mycket tungt avtryck.

Om du inte prioriterar precision så finns det ett par modeller som är semiautomatiska. Dvs de spänner automatiskt upp mekanismen efter varje skott.
Frågvis
Skickat torsdag den 22 januari 2009 - 15.20:   

MZ, single action är nog modellen för precisionsskytte, så det vill jag ha. Jag ska försöka lusläsa marknaden för att hitta en bra, liten och smidig pistol til ungefär "Gamo-pris". Får man vara så fräck att fråga varför du inte gillar Gamo? Har dom någon typ av "generalfel"? Jag har ingen brådska utan det är till sommaren som jag vill ordna till lite familjenöje.
MZ
Skickat torsdag den 22 januari 2009 - 16.21:   

Jag gillar inte gamos luftgevär. Pistolerna har jag inte testat, bara kollat på i butik.
Gevären är dyra i förhållande till vad man får. Mycket plastdelar, dåliga avtryckare halvtaskig byggkvalitet.

Tyvärr säljer de flesta svenska handlare bara gamo eller sämre. Så folk i allmänhet har inte testat luftvapen av bättre kvalitet.
Frågvis
Skickat fredag den 23 januari 2009 - 19.01:   

MZ, vad tror du om Beretta A-9000s som Tradera säljer för 1.995:-? Vet du vem som tillverkar den? Den verkar förhållandevis liten.
MZ
Skickat fredag den 23 januari 2009 - 22.57:   

Den tillverkas av anics. Jag tror att egenskaperna är ungefär samma som pistolen du först frågade om.