Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Stor kniv » Arkivera tills 2009-mars-04  

Författare Meddelande
Cowboy
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 19.51:   

Naturligtvis kan man använda bowiekniven till att dela en tomat eller skiva ett äpple. Men den är inte speciellt bra på det. En bowie har ett starkt begränsat användningsområde där den är bra, typ spänta ved eller hugga granris. Äkta gamla bowieknivar har även ett högt samlarvärde. Precis som en pennkniv så duger den dåligt till allmänt bruk.
X3
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 20.32:   

Nisse: Du behöver inte ta åt dig så, det verkar visst varit en öm tå några av herrarna här trampade på. Jag kan bara hålla med Fahlis, Helge mfl En Bowiekniv är ingen bra kniv oavsett vad du nu tycker.
Nisse: Exakt VAR påstår Cowboy att han hotar sina grannar med kniv? jag tror det är DU som knappt är läskunnig eller skarpsynt vilekt du i något tidigare inlägg påstår om någon av dina meddebattörer.
nisse
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 21.57:   

Öm tå? Varför? Jag äger ingen bowie. Det är bara det att gamla inkrökta åsikter frodas.
Undrar hur ni lyckades överleva omläggningen till högertrafik?

Tja, bara att läsa innantill. Han skriver att den duger FINT till att hota grannarna med............

X3, nu har du sågat bowien totalt som kniv genom att säga"en Bowiekniv är ingen bra kniv".
Vad menar du egentligen? Går den inte att få vass, går det inte att skära med den eller?
Kan du inte lika gärna säga att det inte är en kniv?
Cowboy
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 22.23:   

Nisse, en kniv för allmänt bruk. Tänk efter nu.
Folk som brukar bära kniv, som använder den i vardagen. Hantverkare, bönder, jägare, fiskare, samer, svamplockare, scouter, campare, militärer osv du kan göra listan lång. Ingen, absolut ingen bär en stor bowiekniv. Orsak = användningsområdet är begränsat, den är värdelös i de flesta sammanhang, även om man lyckas skära en tomat med den.

Jag tror att nisse är en rabiat rättshaverist som tar en paus från länsrätter och hovrätter för att leta nya jaktmarker på internet och i forumvärlden. En missförstådd typ som vill ha rätt i allt, även i det som han inte begriper.
Zebulon
Skickat torsdag den 26 februari 2009 - 22.41:   

Jag blev ganska berömd för min...
nisse
Skickat fredag den 27 februari 2009 - 11.15:   

Hmm, en gammal övervintrad cowboy följer naturligtvis med strömmen.
Det handlar inte ett dugg om hur många som använder den eller inte.

Frågan gällde fortfarande det kategoriska uttalandet om att en Bowiekniv inte GÅR att använda i "allmänt bruk".
Det kan bara komma ifrån någon med dålig fantasi och med total avsaknad av improvisationsförmåga.

Vem som skulle "ha rätt" eller fel är ganska ointressant. Den gamle comboyen verkar vara mest orolig över att hans gamla fördomar inte längre stämmer.

Det är faktiskt inte omöjligt att rensa en aborre med den.
X3
Skickat fredag den 27 februari 2009 - 11.23:   

Nisse: Ja jag menar att en Bowie inte är en bra kniv, det finns inte många saker den är bra till. Och att cowboy säger att den är bra att hota grannar med betyder INTE automatiskt att han själv gör det! Vi kan ta ett exempel: Jag påstår att en JAS39 gripen är ett bra flygplan att atackera både luftmål och markmål med, men det betyder INTE att jag själv gör det! Du får lugna ner dig lite, läsa igenom en gång till, fråga gärna någon svenskkunnig person om råd och hjälp så kanske det kommer att gå upp ett ljus även för dig! Det blir kanske pinsamt när du inser vad trög du verkat men vi förlåter dig!
Jag och alla andra här vet att en Bowie-kniv inte är en lämplig kniv till i stort sett något användningsområde, det är just det det handlar om, inget annat!
Jonteman
Skickat onsdag den 4 mars 2009 - 18.39:   

Visst är han rolig Nisse-ponken. -"Bowiekniven är visst en bra kniv, vad ni än säger". Den duger tydligen att klyva hår med i alla fall. Rättshaverist sa Bull.

För min del trodde jag att begreppet uppfanns av Hobbex i sin postordekatalog någon gång på 70-talet. Där ser man vad fel man kan ha ;-)
Jag tycker för MIN del att det knappt är en kniv, "mini-machete" kan man väl också kalla den. Den har alla typiska tecken från sitt ursprungsland, stor, agressivt formspråk och inte alls anpassad till praktisk användning.