Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Kolsyrepistol » Arkivera tills 2009-februari-04  

Författare Meddelande
MZ
Skickat tisdag den 3 februari 2009 - 14.05:   

Jag tror inte att fribergs hemsida är nerlagd. Det är nog något tekniskt problem.

Min bsa var i kaliber 4,5mm. Egen positionen är nog ganska bra. Men den är riktigt svår att skjuta bra med. Mycket kraftig för att vara en pistol. Dessutom väldigt högljudd.

Makaroven var väldig fin och gedigen, Men den skjöt ganska illa. Den är egentligen en vanlig makarovpistol som byggts om för co2. Jag tror att hammer arms i lund sålde den tidigare. Jag har en kompis som kanske vill sälja sin om du är intresserad.
Tillverkarens hemsida.
http://baikalinc.ru/en/company/122.html

Det största problemet är magasinet, som deformerar kulorna. Dessutom är den känslig för vilken typ av kulor man använder. Med fel kulor blir det ofta stopp i magasinet. Man kan använda stålkulor men då sliter man ut räfflingen i pipan.
Frågvis
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 11.35:   

MZ, jag hoppas att du verkligen får kontakt med Friberg, det vore säkert matnyttigt för dig. Dessutom väldigt trevligt att diskutera med en likasinnad. Makaroven verkar vara lite krånglig att använda så det kanske inte är rätt pistol för mig och min familj. En riktig pistol som är ombyggd, då består den väl av riktigt stål? Hur som helst så ska jag nog bekanta mig lite mer med Walthern innan jag funderar på att utöka "arsenalen". Om jag trots allt bestämmer mig för en Makarov så ska jag ha din kompis i åtanke, om pistolen är välbevarad förstås. Den pistol vi använder mest i vår "familjekamp" är faktiskt en Gamo AF-10. Jag vet att du inte gillar Gamo, men faktum är att den skjuter väldigt bra, kanske mest beroende på att den är pneumatisk. Men kulorna sitter där dom ska. Dock får jag för det mesta stryk av min fru, fast hon är förstås 13 år yngre än mig. Vad kan det bero på att tjejer ofta skjuter pistol bättre än oss killar? Min BSA Magnum är en 5,5:a. Är det någon skillnad på t.ex anslagskraft mellan den och 4,5:an eller jämnar det ut sig med den klenare kaliberns högre utgångshastighet? Du har möjligen inte några tekniska uppgifter på Magnum-pistolerna i ditt välfyllda länk-arkiv?
MZ
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 12.38:   

Jag hoppas att jag får tag på Friberg. Jag får testa igen när han har kommit tillbaka från jobbet.

Makaroven är just som du säger lite krånglig att använda. Den är nog att rekomendera för den som vill ha något som är så likt en riktig pistol som möjligt.
Den är för övrigt förbjuden i tex usa pga att den anses för lätt att konvertera tillbaka. I praktiken är det inte så lätt. Då skulle den inte få säljas i Sverige. Jag vill inte gå in på vad som krävs på ett öppet forum så här.
Den är definitivt tillverkad av stål. Den är ganska liten men relativt tung. Makarov är ju mer eller mindre en kopia på ppk. En smart kontruktion som går att plocka isär utan verktyg.

Min erfarenhet är att de få kvinnor som är intresserade av skytte skjuter minst lika bra som män. Iallafall med vapen som inte är för fysiskt krävande.

Om 5,5 mot 4,5 så brukar de ha ungefär samma anslagsenergi. Men vissa luftvapen har olika bra verkningsgrad i olika kalibrar. Ett exempel på detta är diana 48/52. Den ger märkbart mer effekt i .22 än .177 och .25
Men däremot är det alltid så att .22 behåller energin bättre på längre avstånd i förhållande till .177.

Dagens länkar:
http://home.hiwaay.net/~ispellan/index.html
Klicka på airguns och reviews så har du flera mycket bra ariklar.

http://www.makarych.ru/eng/history/index.htm
Lite makarovhistoria.
Frågvis
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 14.39:   

MZ, jag såg en liten trevlig kolsyrepistol i metall som heter Beretta M84 för under 1000-lappen i Hobbex-katalogen. Har du någon erfarenhet eller upplysning om den.
MZ
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 16.06:   

Jag tror att den tillverkas av ett företag som heter cybergun och som mest gör soft air guns. Har ingen erfarenhet av den. Den är nog ganska ny på marknaden. Jag har inte sett den tidigare.
benno
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 18.48:   

fx tillverkar en trevlig pistol,precharged.Prestanda bättre än många gevär! Men smakar det så kostar det!
MZ
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 19.17:   

Jo rancheron är ju fin. Men den kostar runt 10000kr med pump och sikte.
Frågvis
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 21.51:   

MZ, vad tusan är det för konstig sida som kommer upp när man söker på Luftvapenbladet? Din kompis Makarov, vad är den i för skick, och vad tror du att han vill ha för den? Är den komplett med verktyg och bok?