Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Kolsyrepistol » Arkivera tills 2009-mars-08  

Författare Meddelande
MZ
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 22.36:   

Sidan är någon form av redirect sida som man kommer till när det ordinarie innehållet fattas.

Min kompis makarov är i bra skick. Skicka ett mail till mig så kan vi diskutera det den vägen. Klicka på min signatur så får du adressen.


Har du hunnit testa ppk:n än? Får du någon James Bond känsla? :)
Det vore kul att höra vad du och dottern tycket om den.
Jag såg att fondprodukter hade den rosa varianten. Men den kostade flera hundra kronor mer än den vanliga.
Köpte du den med förnicklad eller blånerad mantel?
Frågvis
Skickat onsdag den 4 februari 2009 - 23.38:   

MZ, jag har bara provskjutit ett antal skott med den och jag måste väl säga att det är inte mycket till drag i den, i varje fall inte om man jämför med BSA´n. För världsfredens skull får man nog hoppas att Bonds exemplar är lite vassare. Min dotter kommer nog inte att prova den förrän kylan upphör och det blir vår. Jag köpte den blånerade varianten av en lokal vapenhandlare som tog hem den på ett dygn. Då slapp jag frakten och dessutom bjöd han på ett gäng kolsyrepatroner. Den rosa varianten ser hemsk ut, vem vill betala 300:- extra för den? Angående Makaroven så tål det att tänka på, men det är nog inte aktuellt för dagen. Ett annat tänkbart alternativ kan också vara att investera i en anics för att få lite tryck i skyttet. Är Makaroven lika trött som Walthern? Det var väl mest priset som jag var intresserad av för att jämföra med t.ex. en ny anics eller Beretta. Jag får fundera och återkomma. Jag har noterat din mail-adress.
MZ
Skickat torsdag den 5 februari 2009 - 13.42:   

Det är bättre drag i makaroven än ppk:n. Men det är inget vidare bra drag i någon co2 pistol egentligen. Kanske undantaget crosman 2240. Men den är enkelskott.
Co2 expanderar för långsamt för att ge någon vidare effekt i så korta pipor. Dessutom är det väldigt temperaturkänsligt.

Det är därför jag inte har mina luftpistoler kvar. Co2 är för klent och fjäder är för svårskjutet.
Frågvis
Skickat fredag den 6 februari 2009 - 11.43:   

MZ, jag pratade med Fribergs fru på telefon i går. Hon blev mycket förvånad när jag berättade om hemsidan. Hon skulle undersöka varför det kommer upp en sida som för tankarna till helt andra saker än luftvapen. Kent har dock kvar sitt engagemang för luftvapen, men eftersom han har mycket jobb just nu så går det på halvfart. Det har inte blivit några nya artiklar på sistone men de gamla finns ju kvar. Crosman 2240 verkar "häftig" men det är synd att det är kolsyra istället för fjäder. Man vill säkert inte skjuta 50-60 skott på raken när man ska ladda ett i taget. Då kanske man får kassera halvfulla kolsyrepatroner. Jag kan inte riktigt släppa din kompis kolsyrepistol. Skicket sa du var bra och är priset fördelaktigt och instruktionsbok och verktyg, gärna också lådan, finns med så är jag fortfarande lite intresserad. Det gör ju inget om ens fritidssysselsättning blir billigare än man har tänkt sig. Men som sagt, skicket är viktigt eftersom man inte får någon garanti.
MZ
Skickat söndag den 8 februari 2009 - 22.39:   

Jag kan ringa min kompis imorgon Och kolla vad han vill ha för makaroven.
Maila mig så får du hans kontaktuppgifter. Jag förutsätter att han har lådan och tillbehören kvar.

Den kraftigaste fjäderpistolerna som tillverkas igan är weihrauch hw 45 som liknar din bsa men som är ett nummer större och Diana har ett par kraftiga pipspännarmodeller.

Jag plockade ner min haenel 33 junior i molekyler idag. Den har inte används på mycket länge. Så det kändes lite som en arkeologisk utgrävning. Jag hittade bla en liten sten i röret som matar fram kulorna och två tändstickor som satt fast halvägs inne ui pipan.
Jag tänkte plocka ihop den imorgon. Det blir nog en trevlig bössa när jag är klar.
MZ
Skickat lördag den 14 februari 2009 - 19.59:   

Hej Frågvis.

Jag pratade med kompisen med makaroven igår.
Den är till salu och alla tillbehören finns kvar.
Abed
Skickat lördag den 7 mars 2009 - 23.30:   

Nån som kan tipsa om nån bra luftpistol? Och jag undrar om nån vet hur man trimmar en luftpistol.
MZ
Skickat söndag den 8 mars 2009 - 10.21:   

Abed. Vad har du för krav? Prisnivå?