Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Kolsyrepistol » Arkivera tills 2009-mars-11  

Författare Meddelande
Frågvis
Skickat måndag den 9 mars 2009 - 20.44:   

Hej igen MZ! Jag har haft lite problem med min dator men nu ska allt vara i sin ordning igen. Är din Haenel skjutklar än? Har du skaffat några fler skojiga objekt? Angående din kompis Makarov, kan du skriva ut här i forumet hur mycket han begär så att jag vet om det är någon idé att vi tar kontakt för närmare diskussion om den. Jag har faktiskt beställt en anics Beretta 9000S. Den är så snygg så jag kunde inte låta bli. Jag som bara tänkte köpa en kolsyrepistol har alltså redan köpt två. Har kompisen din ett rimligt pris på sin Makarov så kanske jag ändå är intresserad. Inga nya sköna länkar...?
Många luftvapenhälsningar från undertecknad.
MZ
Skickat måndag den 9 mars 2009 - 21.39:   

Hej

Jag vet faktiskt inte riktigt vad han begär för makaroven. När jag frågade så skulle han kolla vad den kostade och fundera på vad han ville ha för den. Jag skall fråga honom igen. Återkommer med pris.

Haenelen fungerar. Det största problemet var att jag var tvungen att borra ur en skruv när jag demonterade den. Naturligtvis så var det ingen standardgänga på den. Men jag hittade Bo Freds hemsida och kontaktade honom. (www.airguns.se) Han var väldigt trevlig och fixade en ny skruv åt mig. Han är bekant med friberg och har en riktigt fin samling av luftvapen. Den finaste jag känner till i sverige.

Det blir spännande att höra vad du tycker om anicsen. Den har ju en ganska intresant och udda konstruktion.

Själv köpte jag i förra veckan en Diana 6M. http://www.airgunbbs.com/forums/showthread.php?t=269794 (inte min men en likadan)
En matchpistol från 1985. Det som är roligt med den är att den är rekylfri. Den har en extra pistong som går bakåt och balanserar ut all rekyl. Här snackar vi mekanikporr. Systemet kallades giss av diana. Pistongpackningen på min pistol är på väg att återgå till naturen och den tätar inte alls längre. Jag har beställt nya packningar men inte fått dem än.
Det blir ett spännande projekt att fixa till den. Jag är lite nervös. Giss modellerna anses vara de mest svårmekade luftvapnen. och värst av dem är diana 75. Så nu måsta jag nog skaffa en sån också. http://www.gunspares.co.uk/showcatimage.asp?id=24404
Frågvis
Skickat tisdag den 10 mars 2009 - 11.00:   

Hej MZ!
En sak som verkar bra med anicsen är att den tydligen skjuter både med diabolokulor och blyrundkulor samt även med stålrundkulor typ BB. Men jag måste erkänna att jag främst föll för formatet och utseendet, trots att den egentligen är lite för dyr. Din Diana ser ut som en riktig tävlingspicka. Men en extra pistong som går bakåt, det har jag aldrig hört talas om förr. Tar inte det bort en del av kraften? Jag har för mig att det nyligen såldes en Diana 6 på Tradera, men den hade grå plastkolv. Var det en enklare upplaga av din?
MZ
Skickat tisdag den 10 mars 2009 - 11.58:   

Jag ser inte anledningene till att man skulle vilja använda något annat än diaboler när pistolen klarar det. Diaboler ger bäst precision och kraft. Och även om säljaren anser att det går att skjuta stålkulor så skulle inte jag göra det. De sliter på pipan och ger dålig kraft och precision.
När räknar du med att få hem den?

Diana 6 har tillverkats i flera versioner under ganska lång tid. Den jag har är den sista versionen med mest finesser.
Den extra pistongen ger ingen extra kraft utan tar bara bort rekylen.
Det finns dock en firma som heter Whiscombe som tillverkar luftgevär med dubbla pistonger där båda pistongerna genererar kraft. Detta är de finasta fjädergevär som går att köpa. Den största modellen ger 42J helt rekylfritt. Men dessa bössor är mer eller mindre handgjorda och kostar därefter.
http://www.network54.com/Forum/79537/thread/1233272935/I've+taken+Airgun+addiction+to+a+whole+new+level+....+PICS+!

http://homepage.ntlworld.com/sgoodwin/JW/index.html

Min kompis vill ha 1300kr för makaroven och 1400kr med hölster.
Frågvis
Skickat tisdag den 10 mars 2009 - 12.32:   

Hej igen MZ!
Jag ska faktiskt hämta den på "Posten" nu i eftermiddag. Du har rätt i att det nog bara är dumt att använda stålkulor när man kan använda skonsammare bly dito. Jag måste nog avböja Makaroven för tillfället. Det är lite för mycket pengar just nu och dessutom finns det en, som det verkar seriös, säljare på Tradera som bjuder ut fabriksnya 09-or för 1.350:- i utrop eller "köp nu" för 1.500:-. Blir det aktuellt för min del så blir det nog en sådan.
Frågvis
Skickat tisdag den 10 mars 2009 - 13.18:   

På tal om Tradera så finns det just nu ett Mars 115 utbjudet. Dessutom finns det ett "äldre luftgevär" Favorit 1 till salu. Det är ett identiskt gevär med mitt söta lilla Geco som vi pratade om för en tid sedan. Mycket trevlig och lättskjuten bössa.
MZ
Skickat tisdag den 10 mars 2009 - 13.35:   

Jag tror att min kompis köpte sin makarov ganska dyrt. Därav hans höga pris

Makaroven på tradera verkar vara en nyare modell. Den enda skillnad jag ser är ytbehandligenen. Dessutom får man med en väska till den. Min kom i en pappask.
Jag köpte min från tyskalnd. Då när euron kostade 9kr lönade det sig. Det gör det nog inte idag.

Marsen på tradera verkar bli dyr. Nu är priset uppe i 2200 och reservationspriser är inte uppnått än.
Frågvis
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 10.28:   

Hej MZ!
Nu har jag packat upp Berettan och den var så o-rysk man kan tänka sig. Utförandet och finishen för snarare tankarna till Japan. Utförlig instruktionsbok på svenska med sprängskiss medföljde. Det verkar emellertid vara lite omständigt att ladda den men det får man stå ut med eftersom den var så otroligt fin och välbyggd. Den "gamla" modellen av Makarov, hade den en "ögla" på undersidan av kolven? Den verkar att saknas på den "nya". Om man köper en Makarov, tror du att det går att få tag på det snygga röd-bruna kolvgreppet och i så fall var?