Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Kolsyrepistol » Arkivera tills 2009-mars-12  

Författare Meddelande
MZ
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 12.02:   

Det låter ju jättebra. Hur sjuter den?

Jag har kollat på traderamakarovens bilder. Det stämmer att öglan är borta. Jag hade glömt den och var tvungen att kolla på bilder av min för att se att den hade ögla.

Greppen går att köpa. De som sitter på orginal är av väldigt hård plast och inte så trevliga. Det är samma som till vanliga makarov. Dock måste man tänka på att co2 makaroven är byggd av 10skotts modellen (high capacity) som har lite tjockare grepp. Den vanligaste makaroven har 8 skottsmagasin och smalare grepp. Så det är inte lika lätt att hitta passande grepp som till den vanliga varianten.

Kolla här http://www.imageseek.com/hakan/gallery/mak
MZ
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 12.22:   

http://s173.photobucket.com/player.swf?file=http://vid173.photobucket.com/albums/w55/matan319/MOV07040.flv&fs=1&os=1&ap=1

När jag letade igenom bilderna på makaroven hittade jag en videosnutt som jag hade med i annonsen när jag sålde min.
Frågvis
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 12.39:   

Hej igen MZ!
Jag har inte provat den, det snöar för fullt och vårens övningar ser just nu ut att vara avlägsna. Snygga bilder!
MZ
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 17.25:   

Lösningen är att skjuta innomhus.

Jag pratade just med min kompis. Han sänkte priset på makaroven till 1300kr inklusive axelhölster och 20 co2-patroner.
Frågvis
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 18.11:   

Då skulle min fru tro att jag har blivit galen! Det är ingen större brådska så jag väntar nog på fågelkvittret. Däremot brukar jag och min jaktkompis åka till skjutbanan och underhållsträna gevärsskyttet. När jag vill ha riktigt trevligt tar jag med mig min Winchester. Jag är en riktigt skaplig gevärsskytt om jag får säga det själv, men jag är desto sämre som pistolskytt. Det ska jag försöka förbättra i sommar. Ja, det var ju betydligt fördelaktigare pris på Makaroven, det ska jag notera, men det är inte aktuellt just för dagen. Om jag i framtiden skulle köpa hans eller någon annan Makarov, vem säljer i så fall de läckra greppen och vad tror du att de kostar på ett ungefär?
MZ
Skickat onsdag den 11 mars 2009 - 19.10:   

Jo det är skillnad på att bo själv. Då skjuter man som man vill. :)

Jag sjuter inte så värst bra. Men jag hoppas kunna öva lite pistolskytte när jag fått ordning på dianan. Kanske hinner fixa den imorgon.

Greppen på bilderna är från en kille i norge. Förmodligen inte billiga.
http://www.imageseek.com/hakan/
Frågvis
Skickat torsdag den 12 mars 2009 - 10.34:   

Egentligen är gevärsskytte min grej, om katten själv får välja, men för familjens förnöjelse ska vi ha pistolskytte. Vad det gäller gevär så vill jag förstås ha rejäla doningar och det uppskattas förstås inte. Du skickade en gång över en länk som innehöll den vackra Winchester-kopian. Hobbex sålde sådana för några år sedan och jag var lite sugen, men jag fick en lätt begagnad riktig Winchester för drygt halva priset. Ur-kul liten bössa! Har du provat kolsyrevarianten eller sett den i verkligheten?
MZ
Skickat torsdag den 12 mars 2009 - 11.22:   

Walther lever action heter umarex winchester variant. Den är ju löjligt dyr i sverige. Ungefär halva priset om du köper från tyskland. Jag har inte testar den. Men en kille på forumet har en och han är nöjd. Jag funderade på ett köpa en men jag köpte makaroven istället. Med den billiga kronan kostar det nästan en tusenlapp mer att importera en idag än vad det gjorde i somras. Så just nu är det inte riktigt importläge.
Steiner (makrvosäljaren) på tradera har sålt dem för 2500kr. Det är ganska prisvärt. Men jag vet inte vilken variant han säljer. Det finns en lång och en kort.
http://www.youtube.com/watch?v=HXIMDHkGaFc