Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Västerås Arosmarknaden 2-3 maj 2009  

Författare Meddelande
John E
Skickat lördag den 4 april 2009 - 16.19:   

http://www.arosmotorveteraner.se/

Lördag/söndag den 2-3 maj 2009 anordnas som vanligt Aros fordonsmarknad på Johannisbergs flygfält, Västerås.

Bl a tänker man visa upp en av ASEAs el-lastbilar från 1940-talet, som undergår renovering efter att ha hittats i en lada i Kungsör. (ASEA tillverkade elbilar redan på 1920-talet).
Mot segregering
Skickat söndag den 5 april 2009 - 12.39:   

Jag stannar hemma!
I och med att man förra året separerade säljare av fordonsdelar från säljare av andra prylar som man dessutom höjde avgiften för så får det vara för min del.
Jag har annars besökt marknaden i mer än 20 års tid och alltid försökt ha ett varierat utbud med både bakaxlar (svårsålda) och fotogenlampor (lättsålda)
Nu blev det så att försäljningen verkligen blev lidande trots att jag hade bra prylar. Bara avstånden mellan de olika klasserna avskräckte.
Mot segregering
Skickat söndag den 5 april 2009 - 12.42:   

Varför bryr ni er förresten alls om att försöka locka dit folk HÄRIFRÅN?
Det här är en diskussionsplats som handlar om antikviteter och annat som ni inte vill ska förekomma hos er.
John E
Skickat söndag den 5 april 2009 - 14.03:   

Vill understryka att jag inte har med arrangemanget att göra, är inte med i föreningen och är egentligen helt ointresserad av bildelar. Jag går själv bara dit i hopp om att hitta andra tekniska saker som inte har med fordon att göra. Jag tyckte det kunde vara en god idé att sprida kunskap även här, för att kanske hjälpa till att bredda det, även om det är tvärt emot föreningens strävan att vara mer motorfokuserad. Om det blir en helt renodlad "bilträff", slutar jag gå dit.
Mot segregering
Skickat söndag den 5 april 2009 - 14.49:   

Jag kan lova dig att den blir aldrig vad den varit.
Jag är inte den ende säljaren som kommer att bojkotta dem. Många vände redan vid insläppet i fjol och jag ångrar att jag inte gjorde detsamma.
Marknadsbesökare
Skickat söndag den 5 april 2009 - 15.39:   

Jag håller helt med "Mot segregering"! Från att ha varit en av Sveriges trevligaste marknader har man på ett år lyckats att göra den till den sämsta! Sannerligen en prestation av Aros motorveteraner!
Gösta
Skickat onsdag den 8 april 2009 - 8.01:   

Hej! Sedan 1995 har vi ca 10 ggr besökt marknaden med våran Skvader. Vi har alltid tyckt att det varit en toppenmarknad, inget snålande om ytan, bara att parkera i de uppmärkta gatorna,och bre ut sig,helt enkelt ta den plats man behövde. Nu när så många har fått en annan syn på arrangemanget,kan det väl vara befogat att försöka få reda på vilket syfte ändringarna är tänkt att ha. Det är ju bra att man vågar ändra på saker och ting, och inte harvar på i samma hjulspår, men då måste man presentera en rimlig plan om varför man omorganiserat. Är det för säljarens, köparens eller arrangörens skull.
Kanske någon ny i ledningen som fått för sig att det sak ändras enbart för ändringens egen skull.