Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Reservdelar till bakmaskin.  

  Tråd Senaste användare Meddelanden Sidor Senaste meddelande
Arkivera tills 2009-april-28AmK28-4-09  23:06 
Arkivera tills 2009-maj-01JR1-5-09  0:09 
  ClosedClosed: Nya ämnes-trådar accepteras inte på denna sida        

Författare Meddelande
bom
Skickat fredag den 1 maj 2009 - 12.05:   

Blanda och knåda själv, det kostar ingenting.:)
Återanvändaren
Skickat fredag den 1 maj 2009 - 16.43:   

"Billigheten" är inte det viktigaste. Det borde dock gå att hålla nere priset även på de "dyrare" fabrikaten eftersom många är tillverkade med samma grundkonstruktion och i samma fabriker som "billighetsmärkena" såsom AFK. Men bonusar till designer och chefer samt reklam-utgifter fördyrar naturligtvis. Vem har missat OBH Nordicas massiva TV-reklam och vem har någonsin sett reklam för AFK?
JR
Skickat söndag den 3 maj 2009 - 11.40:   

Sluta klaga -bygg en egen
Mkt skumt resonemang- tror nog det handlar om billigheten som just det viktigaste i ditt urval
Återanvändaren
Skickat söndag den 3 maj 2009 - 21.28:   

Det tråkiga med detta forum är alla förståndshandikappade fåntrattar som t.ex. JR och bom, som i sin meningslösa tillvaro ska fördriva sin arbetslösa tid med svagbegåvade kommentarer om allting.Det skojiga med forumet är när man kan få igång ett resonemang med seriösa betraktare som t.ex. JRE och Lea. Det uppväger de sorgliga idioterna med råge!
Återanvändaren
Skickat måndag den 4 maj 2009 - 19.55:   

Det visade sig att AFK och OBH tillverkas i samma fabrik med likadana komponenter. Det enda som skiljer är designen och priset. Degtråget är identiskt. Men det spelar ingen roll vilket "märke" man väljer, det går i praktiken inte att köpa reservdelar till någon av dem. Varför? Jo, därför att tråget kostar 250:- + 150:- i frakt, tillhopa 400:- att jämföra med en komplett maskin som idag kostar 599:-. Smart av tillverkaren att ta sådana reservdelspriser för att få vräka ut nya maskiner när någon liten detalj går sönder, men mindre smart för naturen med tanke på sopberget och våra begränsade naturtillgångar. Gällde detta bara bakmaskiner så vore det väl inte så farligt men det gäller i stort sett alla produkter nu för tiden. Min gamla herrcykel från 50-talet behöver nya hjul men framhjulet kostar 500:- och bakhjulet 1.000:-utan växlar, däck och slang. Det kan jag faktiskt få en ny 21-växlad cykel för och låta sopberget växa med min gamla trotjänare. Förr kunde man reparera sina grejor och samhället fungerade då också. Men de flesta resonerar troligen som vår lättbegåvade "vän" JR, och begriper man inte att ställa krav på tillverkarna så gör de som de vill och tar vilka priser de vill. Den fria konkurrensen fungerar inte som prispressare, snarare tvärtom genom kartell-liknande uppgörelser.
JR
Skickat torsdag den 7 maj 2009 - 22.43:   

oj vad stingslig man var, kanske inte var helt ute i varje fall
Lea
Skickat torsdag den 14 maj 2009 - 17.50:   

Hur har det gått Återanvändaren? Har du hittat nåt?
Återanvändaren
Skickat torsdag den 14 maj 2009 - 18.32:   

Jag har köpt en maskin som heter Waves och är identisk med min AFK i varje detalj. Märket AFK har gått i konkurs och maskinerna tillverkas numera under namnet Waves. Jag har tagit reda på att dessa maskiner tillverkas i samma fabrik som OBH men med i mina ögon en snyggare design. Som en stilla protest mot OBH´s löjliga reklam valde jag en Waves. Bunkarna är utbytbara sinsemellan men inte realistiska att köpa p.g.a. priset, därför är det i praktiken betydelselöst vilken man köper. Lea, jag var och tittade på den maskin som du föreslog hos Clas Ohlson. Den hetet Menuett och knappsatserna är i stort sett identiska med både Waves och OBH, varför jag inte håller det för omöjligt att den också tillverkas i de andra märkenas fabrik. Den var verkligen jättefin med sitt lite större baktråg, men eftersom vi snart bara är två i hushållet så tänkte frugan och jag att den större limpan kanske ligger och blir torr. Men tack för tipset ändå. Dessutom hade jag i tanke att jag kommer att använda min gamla felfria AFK med den nya maskinens bunke tills maskinen går sönder. Då har jag den nya maskinen att plocka fram istället för att köpa ytterligare en ny maskin och öka på sopberget ännu mer. Det är nog mitt fel att den gamla trågaxeln började kärva eftersom jag brukade fylla tråget med vatten mellan baktillfällena. Min son torr-torkar bara bunken efter baket och den är i nyskick fast den är lika gammal som min. Tack ni trevliga människor, inte JR, för engagemanget.