Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Reservdelar till bakmaskin. » Arkivera tills 2009-maj-01  

Författare Meddelande
Återanvändaren
Skickat onsdag den 29 april 2009 - 12.41:   

JRE, jag ringde firman som du föreslog, en mycket trevlig kille svarade dock tyvärr att de inte hade reservdelar till AFK. Han föreslog Panasonic eller OBH Nordica om man vill ha reservdelsförsörjning. Jag såg på kvittot att den faktiskt var närmare fem år gammal och kostade 399:-. Den har verkligen lönat sig. Det är med tunga steg jag går till bilen för att köra den till soptippen. Den har blivit som en gammal vän som förser mig med nybakat bröd på morgnarna. Sedan måste det bli en ny maskin. Jag såg på Netonnet att de har exakt samma modell för 599:- men den heter numera Waves. De andra modellerna är något dyrare men pengarna spelar ingen som helst roll. Jag är bara osäker på om man ska gå ifrån ett vinnande koncept. Håll med om att det är förskräckligt nu för tiden med detta konsumtionssamhäle där man måste kassera fullt fungerande apparater pga någon liten detalj som inte går att ersätta. Jag vet att politikerna uppmanar oss att konsumera för att komma ur krisen, men jag tycker att man kunde satsa på att reparera saker istället, det funkade utmärkt på -50 och -60-talen och skulle funka även idag.
Lea
Skickat onsdag den 29 april 2009 - 18.20:   

Kolla Jula först, de har en ganska stor för 499:- (hade iaf)! Jättebra maskin, den har bakat åt mig i 3 år nu!
Återanvändaren
Skickat onsdag den 29 april 2009 - 18.22:   

Lea, är det den maskinen som har ett "avlångt" baktråg med två "vingar"?
Lea
Skickat onsdag den 29 april 2009 - 19.24:   

yes!
Återanvändaren
Skickat onsdag den 29 april 2009 - 19.30:   

Tack för tipset, min vän, jag ska åka och titta på Julas maskin!
rerr
Skickat torsdag den 30 april 2009 - 14.51:   

Men hallå, du vill ju kunna reparera grejorna. Varför inte en märkesmaskin med reservdelsförsäljning till, denna gång då?
Återanvändaren
Skickat torsdag den 30 april 2009 - 19.40:   

rerr, du har rätt. Jag ska undersöka EXAKT vilka märken och EXAKT vilka modeller som man kan reparera. Med tanke på att en handlare som jag pratade med på telefon, berättade att flera märken, tex AFK och OBH, tillverkas i samma fabik så tycker man att vissa reservdelar, som tex baktråget, borde vara utbytbara sinsemellan, men nej, det är någon meningslös designskillnad mellan de "olika" fabrikaten. Tyvärr är det inte bara bakmaskiner som är drabbade av det här fenomenet.
JR
Skickat fredag den 1 maj 2009 - 0.09:   

sen blir det den billigaste eller hur...........