Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » ??? dum eller inte ??? » Arkivera tills 2009-maj-17  

Författare Meddelande
HaHaHaha Göteborgare
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 16.54:   

Vissa Auktionsfirmor är alltid dumma
Gynekologen
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 16.58:   

Den är avklippt för att det sitter ett dieseldrivet elverk bakom den högra luckan.
Trådlös
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 17.22:   

Menar Elektrikern att det finns någon regel/lag för att klippa kabeln? Att en person tycker att en radio inte är värd att laga betyder väl inte att S-märkningen magiskt upphör.

Jag har ofta stött på lampor med klippt kabel på auktioner mm. Obegripligt men verkar som om folk gör så för att påminna sig om att de inte ska ha kvar den. Något fel är det inte.
Inte så dum auktioni
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 17.44:   

Auktionsfirmor säljer "i befintligt skick" - sätter någon på en elkontakt är det inte samma pryl som auktionisten sålde och därav följande eldsvåda har han således intet ansvarig för!
soda
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 18.36:   

Säljaren själv eller någon tidigare ägare kan ha klippt kabeln om den varit söndervittrad eller dyl. Detta likaväl som en ev reparatör eller någon annan som skickat iväg den och kanske ansett den vara elektronikskrot.

Jag tycker att du "Elektrikern" drar lite väl snabba slutsatser och dessutom förväntar du dig att alla andra AP-are ska komma till samma resultat. Vem som är dum eller inte i sammanhanget överlåter jag åt andra att slutleda.

Sen är det förstås inte stereo och en ev köpare ska nog inte utgå från att det räcker att byta sladd för att få igång apparaten, men det är en annan sak.
Avsnoppat
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 18.42:   

soda har fel. Jag har själv varit med om det i Småland, då jag bodde där en tid på nittitalet. Den lokala auktionisten klippte konsekvent av alla elsladdar till äldre belysning och gamla apparater. Det kunde man se vid varje veckovisning.
soda
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 19.01:   

Har jag fel bara för att jag underlåter att nämna möjligheten att det kunde ha varit en auktionist som klippt sladden likaväl som någon annan.

Auktionister eller loppissäljare har inget som helst krav på sig att klippa sladdar eller på annat sätt göra apparater obrukbara. Det åligger köparen/ägaren av en radio el dyl. att se till att den inte har blivit farlig att använda genom att t.ex. nätsladden skadats.

Apparaten ifråga är givetvis S-märkt sisådär 1950 eller när det begav sig, men inte ens av SEMKO kan man begära att de ska ta ansvar för det i evighet. Det åligger som sagt var ägaren/brukaren.
AK
Skickat söndag den 17 maj 2009 - 21.13:   

Auktionsförrättaren och säljaren kanske har läst Fritiof Nilsson Piratens novell, Plats efter Jonsson? Där handlar det också om en radio som såldes på auktion, men den hade två sladdar!
Säljaren vill säkert undvika något liknande och har därför klippt av den enda sladden?

Novellen finns i samlingen Vänner emellan, mitt ex, tredje upplagan, utgivet 1967. Mycket läsvärd.