Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Binoswedes bok om kikare » Arkivera tills 2009-april-12  

Författare Meddelande
Foureyes
Skickat fredag den 10 april 2009 - 17.15:   

Jag är väldigt nyfiken på hur det går med din bok, Binoswede.

- Hur långt har du kommit och när/var kan man köpa den?
binoswede
Skickat lördag den 11 april 2009 - 23.24:   

Sista diskusionen med tryckeriet är planerad till onsdag den 15/4. Därefter tar det enl. uppgift c:a 3 veckor tills tryckeri och bokbindare är färdiga.
Mvh
binoswede
Skickat söndag den 12 april 2009 - 10.26:   

Eftersom Foureyes var sa vänlig att fraga kan jag kanske passa pa och göra lite reklam för boken. Den är pa 96 sidor, knappt 100 svenska militära kikare visas, allt fran Huges & Son galileisk till Nikon 20x120.
Allt i färg, naturligtvis förutom gamla arkivbildena som är gjorda i svart/vitt.
Dessutom finns en lista pa kikare använda av flottan 1915-1944 med nummer, vilket skepp osv.
Priset blir 250 kr.
Jag visar tva bilder nedan för att ni skall fa en uppfattning om hur det kommer att se ut. Bilderna är foton av tryckarens sista avdrag. Det var den enda möjligheten jag hittade att komma under det magiska 40 kb. Jag strävar efter att fa bra kvalitet pa bilder och tryck.

Bild

Bild
Foureyes
Skickat söndag den 12 april 2009 - 11.00:   

Det ser verkligt lovande ut!

Hur har du tänkt dig distributionen? Köps den direkt av dig eller kommer den att finnas på t.ex Sjöhistoriska/Armémuseumet?
ll
Skickat söndag den 12 april 2009 - 11.43:   

Undrar bara lite över titeln...
Svenska militära kikare? För en som inte är insatt så utläser jag av titeln att det skulle handla om svenska(svensktillverkade)kikare.
Skulle inte titeln mer syfta på kikare använda av svenska militären?
binoswede
Skickat söndag den 12 april 2009 - 12.05:   

Jag gör och bekostar boken helt i privat regi och upplagan är liten. Därför kommer den inte att säljas över bokhandeln, utan jag bedömer att jag kan sköta det själv. Jag säger till här när den är klar, sa att vännerna pa Antikprat vet om det.

När det gäller titeln är det naturligtvis en bedömningsfraga. Jag tyckte att " Binoculars used by the military in Sweden", som kanske är mer korrekt, var en hopplös titel. Du är faktiskt den förste som har reagerat pa detta. Om det tröstar dig sa framgar det tydligt i texten pa baksidan och även i boken vad det handlar om. Naturligtvis finns det ett kapitel: "Military binoculars made in Sweden", men de är inte sa manga att de räcker till en bok.
Foureyes
Skickat söndag den 12 april 2009 - 12.37:   

Jag tycker nog att du skulle lyssna med museerna också om du kan få lägga din bok där. De har ju små försäljningsställen och boken skulle säkert passa fint på de båda jag föreslog. Du når dessutom en större kundkrets också, det är ju inte alla som tittar in på AntikPrat.
binoswede
Skickat söndag den 12 april 2009 - 12.50:   

Tack för tippsen Foureyes. Du har naturligtvis rätt, men det är inte helt oproblematiskt. Om museerna säljer gör de det med kraftiga paslag pa priset. När köparna upptäcker att det är billigare att köpa direkt hos mig blir de sura.
Jag har nog även vissa andra möjligheter att bli av med böckerna. Det är inte för inte som den är skriven pa engelska...