Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Gamla kameror - fotografica  

Författare Meddelande
Nils-Harald Ottosson
Skickat lördag den 20 juni 2009 - 20.29:   

Bokning av bord till landets enda årligen återkommande samlarmarknad för enbart fotografica pågår. OBS! Ny hemsidesadress: www.museikameror.olofstrom.net
Sabrina
Oregistrerad gäst
Skickat måndag den 18 januari 2010 - 22.14:   

Jag har en kamera från 1940 i super bra skick som heter "Lumirex fidor, 6,3"Jag undrar om det finns nått värde i den. och om man kan hitta någon sidasom visar hur den fungerar.
mvh
sabrina

Emmysabrina_ir@hotmail.com
Nils-Harald Ottosson
Oregistrerad gäst
Skickat tisdag den 19 januari 2010 - 14.04:   

Lumirex - en av många kameror som tillverkades av Lumière i Frankrike. Kul att den är i fint skick vilket gör att Du säkert kan ta bra bilder med den. Inte mindre än c:a 11 olika modeller av just Lumirex gjordes. Med största sannolikhet är Din modell avsedd för filmtyp 120, som går att få tag på i välsorterade fotobutiker (om det nu för tiden överhuvudtaget finns sådana ;-) )
Någon bruksanvisning lär vara svårt att finna, men om Du vill ha tips så kolla med någon samlare av äldre fotoapparater. Hittar Du ingen så finns min adress och tel.nr på hemsidan i inlägget från 20 juni ovan.
Värdet på kameran är försumbart - d.v.s. runt 100-lappen, men den kanske är ett arv och då för Dig naturligtvis annorlunda.