Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Arkiver fram till 2010-april-9 » Sjökort från 1849 o 1847 eller 1914-1917?  

Författare Meddelande
Karin larsson
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 18.41:   

Hejsan!

Hittade dessa sjökort i min fars bod igår och så hittade jag detta forum. Så det var bra. Hoppas någon kan hjälpa mig. De är stämplade 1847 och 1849 men även en stämpel som det står Rettet til 1914 norges sjökartverk. Så nu är min fråga vad betyder allt detta nu? Tror mitt inlägg ska vara här men vet ej säkert.

Mvh
Karin larsson
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 18.46:   

Det är fyra sjökort och en affish med fartyg.

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Karin Larsson
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 18.57:   

Det är fyra sjökort och en affish med fartyg.

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Jungman Janson
Skickat onsdag den 1 juli 2009 - 19.39:   

Sjökortet är ett gammalt sjökort helt enkelt, som användes för att navigera vid resor till havs. Ditt är ju daterat och därfter rättat vid ett senare tillfälle. Rättning av sjökort sker ofta (även i relativt modern tid), då resultat av nyare sjämätningar etc införs på äldre kort.

Planschen med segelfatygen är från (när var det nu) 1960- eller 70-talen. Jag minns den från många pojkrum där det hängde som en pampig och pedagogisk prydnad.

Säkert finns det ett intresse för dina saker bland maritimt intresserade. Det finns ju såväl ett dekorativt värde som ett informationsmässigt värde i sakerna och jag kan tänka mig att det finns ett sug på marknaden för dina saker och den gamla sjökökartan kanske har fått ett antikvariskt värde, och eller ett värde bland dem som idag bor i trakterna som kartan omfattar.
Kapten Haddock
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 8.15:   

Håller med J Janson.
Det där är fina grejer som jag själv gärna skulle vilja äga!
Karin L
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 14.03:   

Låter intressant detta. Så sjökorten är från 914-1917 tal men gjorda på 1847-49 tal?

Mvh
binoswede
Skickat torsdag den 2 juli 2009 - 21.18:   

Sjökort är viktiga dokument på ett fartyg och måste vara aktuella. Därför är det kaptenens skyldighet att se till att sjökorten är „rättade“. Det kan han göra genom att köpa nya eller genom att för hand lägga in de rättelser som anges i „Underrättelser för sjöfarande“.
På 1800-talet trycktes sjökort från kopparplåtar. Där kunde man göra ändringar på plåten om så behövdes innan man tryckte en ny upplaga. Jag tolkar texten så att orginalplåtarna är graverade 1847 och 1849. De kort du har är sedan tryckta 1914 och rättade till dess vilket visas med stämpeln.

En annan intressant aspekt är att det anges att korten är utgivna av „Vibe“. Norge var sedan 1814 i personalunion med Sverige men gav tydligen ut egna sjökort. Vid den här tiden är de svenska sjökorten signerade Gustaf av Klint. Han sjöofficer (blev vice admiral) och gav i privat regi ut de svenska sjökorten under en period 1798 till runt 1820. Är det någon på detta Forum som vet mer om bakgrunden till dessa norska kort?
Karin L
Skickat fredag den 3 juli 2009 - 23.38:   

Ja det skulle vara intressant att få veta mer om. Om någon här har någon information?


Mvh
Karin L
Skickat tisdag den 7 juli 2009 - 18.57:   

Hej igen!

Om man tänkt sälja sådant här någon gång i framtiden då man kanske behöver lite extra pengar. Vart ska man sälja det då? Hur mycket kan man räkna med att få?

Mvh
Britta
Skickat tisdag den 7 juli 2009 - 21.23:   

Segelskuteplanschen får du inte många kronor för, om den ens är säljbar.

De gamla sjökorten kan ge en del. Tradera, som jag helst inte vill rekommendera, har en rubrik under Böcker som handlar om kartor etc. Skriver du dessutom Nautica i rubriken så kan det nog dra iväg en bit. Men auktioner är alltid osäkert.
Jonteman
Oregistrerad gäst
Skickat onsdag den 12 augusti 2009 - 21.49:   

"Underättelser för Sjöfart" eller UFSen som den kallas finns fortfarande och är inte alls historia. Många svenska vatten sjömäts inte mer än vart hundrade år och förändringar sker hela tiden, löpande uppdateringar är absolut nödvändigt.
Jag har själv erfarenhet av hur det går om man inte UFS'ar sina sjökort. Jag gjorde lumpen på HMS Malmö (som just nu jagar pirater utanför Afrika) i slutet av 80-talet och var med när vi drog av en hel salva Elma-granater (FC sa att det kostade som att kasta en Mercedes i sjön varje gång) mot ett föremål som låg still på botten. Vi kunde mäta in att det var av metall, 40 meter långt och hade slät yta. Men tyvärr var det ingen ubåt utan en uppochnervänd sjunken båt som inte hade förts in på sjökorten. Så kan det gå om inte UFS'en är med...