Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Skandalös värdering!  

Författare Meddelande
Bat Masterson
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 januari 2015 - 21.37:   

Max Sjöbergs värdering av Remington-revolvern i gårdagens Antikrunda var under all kritik. För 5-6000:- får man i stort sett bara en rostig klump. Revolvern i programmet var inget toppexemplar, den hade ingen blånering, ganska mycket slagmärken och ett defekt korn, men original kolvsidor med kartusch. Han sa inget om pipans skick eller funktionen över huvud taget men eftersom den användes som startrevolver får man anta att mekanismen fungerar. Efter den mycket "försiktiga" värderingen sträckte han fram "gamhalsen" och frågade den smått förvirrade gamla damen om hon hade tänkt sälja den. Hon svarade att hon kanske skulle göra det och det skulle inte förvåna mig om gamla Maxie efter att kameran släckts erbjöd sig att vara hygglig och köpa den för sex tusen. Om det var scenariet så borde revolvern ligga i hans butik med en prislapp på 12.000:-.
Skjutande Slim
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 januari 2015 - 22.57:   

Sjöberg har ingen butik. Däremot är han delägare i Probus auktioner, kanske den mest framgångsrika auktionsfirman med antika vapen som specialområde. Han satte nog ett utropspris i programmet, var det hade landat irl, vet man ju inte. Men för att komma över tiotusen kr ska det vara fina exemplar.

Jag är kund på dylika men skulle aldrig ens bjuda på en revolver i så dåligt skick när det finns finare exemplar bakom hörnet.
Greener
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 9 januari 2015 - 23.41:   

Om man följt hans auktioner under en tid, så har man kunnat observera att han genomgående värderat liknande vapen på tok för lågt. Och det är ingen personlig åsikt, utan något som visas av att slutligen fått betydligt mera än utrop/värdering. Glöm inte att det även tillkommer 20% i påslag. För priset som han värderade till får man väl normalt en dålig Beligientillverkad Coltkopia. Har själv svårt att förstå varför. Visst kan man tycka att de kanske kan vara överbetalda, men det är ju som att blunda för sanningen och direkt fel. Och ska man ha en fin liknande i dag, så får man vara beredd att betala närmare 20tusen eller mera om den har blånering kvar.

Mvh
Greener
mvh bwh
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 10 januari 2015 - 20.27:   

Utropspriser på en Probusauktion (och även vissa andra kvalitetsauktioner) är nog i första hand avsedda att styra bevakningspriserna så att de inte läggs orealistiskt högt - deras mål är att SÄLJA!

Annars kan det gå som på Verket - på den tiden när de hade vapenauktioner fick ofta inlämnarnas orealistiska förhoppningar styra!

Kunde vara kul om Verket med sina nya ägare seriöst skulle ta upp vapen igen?
Les
Medlem
Användarnamn: Les

Meddelande nummer: 3717
Registrerat: 9-2009
Skickat lördag den 10 januari 2015 - 21.23:   

Det verkar som om de redan har skjutit sig i foten!
Schweizerost
Oregistrerad gäst
Skickat lördag den 17 januari 2015 - 16.25:   

Med en Colt eller AK?