Startsidan för AntikPrat !

AntikPrat » Technica, nautica & militaria » Ritbestick C.L Lindholm  

Författare Meddelande
Nella
Medlem
Användarnamn: Nella

Meddelande nummer: 3
Registrerat: 1-2015
Skickat fredag den 30 januari 2015 - 0.04:   

Skulle vilja komplettera min låda med ritbestick från C.L Lindholm. Ritstiftet saknas och jag vet inte om den lilla passaren hör ihop med de andra. Finns det någon här som samlar och kan ha delar eller tips. Ritbestick C.L. Lindholm
Städtanten
Oregistrerad gäst
Skickat fredag den 30 januari 2015 - 2.33:   

Varför hattifnattar du runt på det här sättet? Ett försök till svar finns sedan torsdag, 21-tiden på "Koppar och mässing" - tråden.

Man kan hitta liknande beastickuppsättningar på marknaden - som kanske inte är kompletta - och på så sätt kombinera ihop en hyggligt komplett uppsättning. Men det hänger på egen jakt och på eget arbete.
Nella
Medlem
Användarnamn: Nella

Meddelande nummer: 5
Registrerat: 1-2015
Skickat fredag den 30 januari 2015 - 20.40:   

Städtanten -Jag lade in frågan i fel ämne från början, och det gick inte att radera. Dessutom frågade jag där om ålder, som du svarade på och det tackar jag för. Eftersom jag nu har en annan fråga ang. ritbesticken så lade jag in den frågan under rätt ämne istället.

Jag har länge letat efter kompletterande delar av denna typ från C.L.Lindholm i mässing på marknaden: internet, antikbodar, loppis etc. men inte hittat. Tänkte att man här kunde få tips på var man kan söka vidare ?
Jre
Medlem
Användarnamn: Jre

Meddelande nummer: 161
Registrerat: 8-2009
Skickat söndag den 1 februari 2015 - 8.03:   

Det du saknar är ett dragstift som används för att tuscha blyertsritningar med. Den lilla passaren kallas krumcirkel och används för små cirkelradier, båda passarna bör ha en möjlighet att byta mellan blyerts och tuschdragstift. föremålet med två fasta spetsar är en strecktrasportör används ofta på sjökort men är praktisk i ritarbete i bland.
weller
Oregistrerad gäst
Skickat söndag den 1 februari 2015 - 8.35:   

Här kan du se Nella hur en helt komplett ask ska se ut:
http://www.marinmuseum.se/sv/Samlingar/MarketStore/Foremal1/?msobjid=0043917
Gubbens
Medlem
Användarnamn: Gubbens

Meddelande nummer: 177
Registrerat: 5-2011
Skickat onsdag den 4 februari 2015 - 16.38:   

Hej Nella,

jag har ett löst dragstift i mässing och det är till salu. Det är inte märkt men är nog i alla fall väldigt likt det som du saknar. Om du är intresserad så kan du gå in på min hemsida www.gubbensantikhylla.se och kontakta mig via länken "Kontakt".